Στην ελληνική αγορά αναμένεται από το φθινόπωρο μια νέα έκδοση του Audi Q3, που θα συνοδεύεται από το προσωνύμιο Sportback και θα προσφέρει ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, χάρη στα κουπέ χαρακτηριστικά του. Το νέο μοντέλο είναι πιο πλατύ κατά 3 εκατοστά , έχει πιο μυώδη εμφάνιση ενώ στο εμπρός τμήμα, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει ο προφυλακτήρας και η μαύρη μάσκα, που τονίζουν με την σειρά τους την πιο αθλητική του εμφάνιση.

Πιο δυναμικό είναι και το πίσω τμήμα, όπου το Q3 Sportback είναι παρόμοιο με εκείνο του Q3. Άνετο για πέντε άτομα είναι το πολυτελές εσωτερικό του, όπου ο οδηγός έχει στη διάθεση του όλο το ψηφιακό «πακέτο» των νέων μοντέλων της Audi, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών, καθώς και την οθόνη αφής στην κονσόλα των 10,1 ιντσών ή προαιρετικά των 12,3 ιντσών.

Το νέο Audi Q3 Sportback θα προσφέρεται με  κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Οι εκδόσεις βενίζνης είναι η 45 TFSI quattro S tronic με τον 2.0λιτρο TFSI των 230 ίππων και την ντίζελ,  35 TDI S tronic με τον 2.0 TDI των 150 ίππων. Θα υπάρχει, εκτός από τη δικίνητη, και τετρακίνητη έκδοση  quattro, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει πιο δυνατό μοτέρ πετρελαίου και βασικό βενζίνης, συνδυασμένο με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V.

Το  Audi Q3 Sportback θα προσφέρεται από το Φθινόπωρο και στην Ελλάδα με  τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τις 35.000 ευρώ.