Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του 27χρονου κατ’ ομολογίαν δολοφόνου της 60χρονης βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Ο φερόμενος δράστης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή, περιέγραψε αναλυτικά όσα είχε πει και προανακριτικά, ενώ παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές – και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, είπε ότι βγήκε για να βρει μία γυναίκα να συνευρεθούν ερωτικά και όταν την είδε στο δρόμο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Η άτυχη βιολόγος έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Χθες, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, για τον Ιωάννη Παρασκάκη του Αποστόλου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Κι άλλες γυναίκες αναγνώρισαν το ΙΧ του 27χρονου

Λίγο μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα από την Πολωνία αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου και σύμφωνα με τα όσα είχε πει στους αστυνομικούς, είναι το ίδιο αυτοκίνητο που την είχε χτυπήσει στο παρελθόν, από το οποίο γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr δύο ακόμη γυναίκες πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατέθεσαν ότι κι εκείνες είχαν πέσει θύμα επίθεσης και μάλιστα αναγνώρισαν το αυτοκίνητο του 27χρονου ως εκείνο που τις είχε χτυπήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος απολογείται την Παρασκευή ενώπιον του Ανακριτή Χανίων με δικηγόρο που του διόρισε ο Εισαγγελέας, αφού ο πρώτος που τον είχε αναλάβει, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.