Το ενδεχόμενο ο 27χρονος δράστης της δολοφονίας της 60χρονης αμερικανίδα βιολόγου Suzanne Eaton στην Κρήτη να έχει προχωρήσει την τελευταία διετία, σε δέκα ακόμη παρόμοιες   επιθέσεις εναντίον γυναικών, εξετάζουν οι αρχες ασφαλείας στην Κρήτη.

Ηδη ερευνώνται τρία περιστατικά των τελευταίων μηνών με παράσυρση τριών γυναικών πεζών (μια Πολωνικής καταγωγής-μόνιμη κάτοικος  Κρήτης, μια Λιθουανή και μια Ελληνίδα) όπου έχουν κτυπηθεί με παρόμοιο όχημα με αυτό του δράστη και στην συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στη μέση του δρόμου.

Με στελέχη της ΕΛΑΣ να ερευνούν αν αυτα τα τροχαία συμβάντα -δύο εξ αυτών είχαν αναφερθεί στην ΕΛΑΣ χωρίς συμπληρωματικά στοιχεία-  αφορούσαν σχεδια επίθεσης από τον 27χρονο που δεν ολοκληρώθηκαν.

Το κύριο στοιχείο που ωθεί τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να ερευνούν ενδελεχώς αυτό το ενδεχόμενο είναι ότι ο 27χρονος την ημέρα που σκότωσε την άτυχη 60χρονη αμερικανίδα βιολόγο είχε αφήσει το κινητό στο σπίτι του.

Κι αυτό αποτελεί δείγμα ότι είχε προσχεδιάσει να επιτεθεί σε κάποια γυναίκα που θα έβρισκε στο δρόμο του και δεν ήθελε να υπάρχει στίγμα του κινητού του στα σημεία της επίθεσης. Κάτι που δείχνει ότι ίσως έχουν υπάρξει κι άλλες παρόμοιες «βόλτες» με στόχο ανυποψίαστες γυναίκες.

Νέες λεπτομέρειες

Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες για την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην σύλληψη του δράστη.

Η ΕΛΑΣ είχε εστιάσει την προσοχή της σε 15 ύποπτα οχήματα που είχαν κινηθεί στην περιοχή Μάλεμε – Κολυμπάρι, κι ο 27χρονος ήταν ο 10ος ιδιοκτήτης ΙΧ που είχε κληθεί να εξηγήσει τον λόγο παρουσίας του εκεί.

Η ΕΛΑΣ είχε βρεί μια δύο αντιφάσεις και «κενά» στις αναφορές των οδηγών ΙΧ που είχαν κληθεί πριν τον 27χρονο οι οποίες είχαν κριθεί ωστόσο μικρής σημασίας.

Ομως, εκείνο που προκάλεσε τις μεγαλύτερες υποψίες στα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι, πέρα απο τις ασαφείς εξηγήσεις του 27χρονου, ήταν ότι είχε πλύνει με επιμέλεια το πορτ παγκαζ του ΙΧ του (εκεί που είχε ρίξει την  60χρονη αμερικανίδα).

Χωρίς να αιτιολογεί επαρκώς γιατι το είχε κάνει. Εντύπωση προκάλεσε ακόμη στους ενστόλους ότι  ο δράστης μετά το εγκλημα του έκλεισε για αρκετές ημέρες το κινητό του, δείγμα ότι ίσως πίστευε ότι ετσι θα υπήρχε εξαύλωση των  ιχνών του.