Στα ζητήματα της ασφάλειας και τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα ανομίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Νότια της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Σκάι.

«Ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε για να εφαρμόσουμε τον νόμο. Αν οποιοσδήποτε σπάει, βανδαλίζει ή καίει, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Η αστυνομία είναι ξανά στους δρόμους. Έχουν ήδη επιστρέψει πάρα πολλοί αστυνομικοί από φύλαξη επισήμων στα αστυνομικά τμήματα», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι τα άβατα θα τελειώσουν, άρα και τα Εξάρχεια θα καθαρίσουν. Αυτό προϋποθέτει ότι θα καταργηθεί το άσυλο. Και εγώ σαν νέος βουλευτής αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που θα κληθώ στο πρώτο νομοσχέδιο να ψηφίσω την κατάργηση του ασύλου, την οποία διεκδικούμε από τα χρόνια μας ως φοιτητές. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για τη δική μου γενιά», τόνισε.

«Το δεύτερο βήμα που θα γίνει είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των αστυνομικών. Και τρίτον, είναι απαραίτητο η Αστυνομία να έχει την πολιτική κάλυψη. Γιατί οι άνθρωποι που ρίσκαραν τη ζωή τους για να προστατέψουν τη δική μας και έκαναν καλά τη δουλειά τους, με την προηγούμενη κυβέρνηση περνούσαν ΕΔΕ. Αυτό θα αλλάξει», δήλωσε.