Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI είναι γεγονός. Η βρετανική φίρμα, με τις …πλάτες της BMW, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμη δυναμικό μοντέλο, μόνο που αυτή τη φορά, και στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού της φίρμας, διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 184 ίππους.

Το νέο MINI Cooper SEφέρει μπαταρία ιόντων λιθίου που του επιτρέπει να έχει αυτονομία από 235 – 270 χιλιόμετρα. Η φόρτιση του επιτυγχάνεται είτε σε οικιακή πρίζα, ή δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, μπορεί να επιταχύνει από τα 0-60χλμ/ωρα σε 3,9΄΄ ενώ τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Επίσης, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150χλμ/ώρα. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού MINI θα μπορεί να αγοράζει προαιρετικά και το ELECTRIC Wallbox για ταχύτερη φόρτιση τόσο στο σπίτι, όσο και σε δημόσιους δρόμους.  Στην οικιακή πρίζα, και μέσα σε δυόμιση ώρες επιτυγχάνεται το 80% της φόρτισης και σε τρεισήμισι ώρες αγγίζει το 100%. Σε σταθμό ταχείας φόρτισης, το 80% της φόρτισης επιτυγχάνεται σε 35 λεπτά.