Στον εισαγγελέα οδηγείται το απόγευμα της Πέμπτης ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», που έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2017 όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ.

Ο Αμίρ, ήταν τότε 11 χρονών, όταν είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Τότε, μέλη της «Κρυπτείας», είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια στην οικεία που διέμενε η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, ενώ είχαν αφήσει κι ένα χαρτόνι με το οποίο καλούσαν την οικογένεια να φύγει άμεσα από την Ελλάδα.

Η ρατσιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών – εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018 αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

Αγνωστος άνδρας είχε καλέσει σε ενημερωτική ιστοσελίδα και είχε πει: «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Μιχάλης Λώλης, αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

«Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής…

Δημοσιεύτηκε από Michael Lolis στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019