Μέσα σε 10 χρόνια κρίσης η ελληνική κοινωνία είδε πολλά κεκτημένα , πράγματα που θεωρούσε δεδομένα να καταρρέουν . Ο τρόπος σκέψη των Ελλήνων ποτίστηκε με ρητορικές μίσους την ώρα που έβλεπε το εισόδημα του , την δουλειά του,  το σπίτι του να χάνεται.

Ο συνδυασμός της απογοήτευσης , της αγωνίας και της ανασφάλειας περιτυλιγμένα   με μεγάλες δόσεις μίσους και διχαστικών ρητορικών στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης, καλλιέργησε στους πολίτες την απέχθεια στους πολιτικούς αλλά και την απέχθεια στον δίπλα.

Αυτή είναι η βαριά κληρονομιά της κρίσης. Χάσαμε την ελπίδα μας την πίστη μας και την εμπιστοσύνη μας. Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας.

Το κλίμα όμως αλλάζει. ¨Ολο και πιο συχνά συναντώ ανθρώπους που πιστεύουν στις δυνατότητες της πολιτικής. Τις δυνατότητες της νέας γενιάς που βγαίνει μπροστά και φωνάζει «Μπορώ!» Στις 7 Ιουλίου έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία.

Να βάλουμε το λιθαράκι για να χαμογελάσει αυτή η χώρα ξανά. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία κρίσιμη δεκαετία στην οποία κα καλείται να καλύψει τα κενά των προηγούμενων ετών και εκεί θα πρέπει να δείξουμε όλοι την υπεύθυνη στάση που οφείλουμε.

Το κάλεσμα για της κάλπες της Κυριακής απευθύνεται σε κάθε έναν από εμάς που πιστεύει σε αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Δηλώνω «παρούσα» στις εξελίξεις . Ως νέα εργαζόμενη γυναίκα  που χτίζω τώρα την οικογένεια μου βγαίνω μπροστά με τόλμη για να γράψουμε μαζί το επόμενο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο με σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητες μας.

Για να μη μείνει η κληρονομία της κρίσης στα παιδιά μας,  αλλά η κληρονομία ενός σύγχρονου κράτους που ευημερεί προοδεύει και αφήνει την ελληνική οικογένεια να προκόψει.

Η Νικολέτα Σφακιανάκη είναι υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου με τη ΝΔ

Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια των σπουδών διατέλεσα επί τρία συνεχή έτη υπεύθυνη ΔΑΠ -ΝΔΦΚ Τμήματος Κοινωνιολογίας υπήρξα ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

Για 11 χρόνια , από το 2008,   εργάστηκα στον όμιλο της Κρήτη TV ως δημοσιογράφος  και τα τελευταία 3 χρόνια είχα την αρχισυνταξία και παρουσίαση  της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής «ΚΡΗΤΗ σήμερα»