Μια σπουδαία από αστρολογικής πλευράς ημέρα είναι η σημερινή Τρίτη 2/7 καθώς έχουμε τη Νέα Σελήνη που γίνεται στον Καρκίνο ταυτόχρονα Ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία αν και δεν είναι ορατή από τη χώρα μας, πραγματοποιείται στις 21.16, και φέρνει εξελίξεις που θα διαρκέσουν για τουλάχιστον έξι μήνες.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσει έναν κύκλος στη ζωή μας και να ανοίξει ένας άλλος. Όσο κι αν τέτοιες αποφάσεις συνοδεύονται από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, και συνήθως ελάχιστα μπορείς να ελέγξεις στη ζωή, ο καθένας μας οφείλει στον εαυτό του να προβαίνει σε απολογισμούς, επιλύνοντας προβλήματα, αναδιαμορφώνοντας κι αλλάζοντας ότι δεν λειτουργεί, οργανώνοντας κατά το δυνατόν το επόμενο βήμα του, σχεδιάζοντας την εικόνα του μέλλοντός του. Πισωγυρίσματα, αδράνεια λόγω ανασφαλειών ή φόβου προς το άγνωστο δεν βοηθούν αφού ως γνωστόν… αν δεν σπάσεις αβγά ομελέτα δεν τρως, οπότε κάντε τις κινήσεις σας, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα δεν φανούν άμεσα.

Περισσότερο επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι οι οποίοι έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις είναι πολλές και δύσκολες, σας δίνετε όμως η δυνατότητα να αντεπεξέλθετε. Αρκεί να λειτουργήσετε με υπομονή, επιμονή και διάθεση να αλλάξετε και τον εαυτό σας προκειμένου να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες έχετε βιώσει και καλύτερες μέρες οικονομικά και ερωτικά, μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε αλλαγές, κλείνοντας εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσετε προς τα μπροστά;

Ομως ποια ζώδια επηρεάζονται λιγότερο από τις εκλείψεις του Ιουλίου και μάλιστα έχουν τους οιωνούς να περάσουν έναν καλό μήνα;

Τι να περιμένουν τα ζώδια τον Ιούλιο

Κριέ η ηλιακή φέρνει καθυστερήσεις σε θέματα που σε απασχολούν έντονα, από τη δουλειά μέχρι πιο προσωπικά, οπότε λάβετε τα μέτρα σας. Το δεύτερο μισό του μήνα που περιλαμβάνει και τη σεληνιακή έκλειψη προβλέπεται πιο ευχάριστο και πιο ενθαρρυντικό για εσάς, επομένως, φυλάξτε δυνάμεις για τότε.

Ταύρε αποφύγετε ρήξεις με το στενό και επαγγελματικό σου περιβάλλον, καθώς η ηλιακή έκλειψη συνοδεύεται από ανατροπές κι αναστατώσεις. Αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις και γίνετε πιο ευέλικτοι και διαλλακτικοί και δεν θα χάσετε.

Δίδυμε ο μήνας έχει πολλές προκλήσεις. Οπλιστείτε  με υπομονή, σχέδιο, εργατικότητα και εναλλακτικές λύσεις σε οτιδήποτε επηρεάζει τις εξελίξεις στα θέματα που σας απασχολούν και θα αποζημιωθείτε. Το δεύτερο μισό του μήνα μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε και τις καλοκαιρινές σας διακοπές αν δεν ταξιδεύετε ήση/

Καρκίνε δοκιμάζονται προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις, οπότε προνοήστε, αποφεύγοντας να πιέσετε εκείνους που συμβιώνετε, ή συνεργάζεστε μαζί τους, όσο και αν νιώθετε λίγο παραμελημένοι ή αδικημένοι. Δεχτείτε τα γεγονότα με ψυχραιμία.

Λέοντα δυσκολίες στα επαγγελματικά φέρνει ο μήνας. Αποφυγετε οποιοδήποτε ξεκίνημα και αν φύγετε μέσα στον μήνα για διακοπές επιλέξτε ένα ήρεμο και ασφαλές μέρος για να ξεκουραστείτε.

Παρθένε για δεύτερο καλοκαίρι θα δοκιμαστείτε ποικιλοτρόπως, οπότε προκειμένου να αποφύγετε τα χειρότερα δώστε τόπο στην οργή, παραμείνετε ψύχραιμοι και διαλλακτικοί με συνεργάτες, συγγενείς και φίλους και θα αποζημιωθείτε.

Ζυγέ επεισοδιακός θα είναι ο μήνας και θα φέρει εξελίξεις και γεγονότα σε προσωπικά κι όχι μόνο, που θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε αλήθειες και να αλλάξετε στάση απέναντι σε βασικούς τομείς της ζωής. Φροντίστε τον εαυτό σας και εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες για να αναζωογονηθείτε

Τοξότη οι εκλείψεις σας κάνουν επιρρεπείς σε λάθη οπότε φροντίστε να είστε προσεκτικοί σε τυχόν αποφάσεις που λαμβάνετε ειδικά σε επίπεδο συνεργασιών και οικονομικών. Ευκαιρίες για αποδράσεις δεν θα λείψουν παρόλο που καθήκοντα και διαχείριση ευθυνών σας κρατούν στις επάλξεις. Σταθμίστε τις καταστάσεις και κάντε τις επιλογές σας.

Αιγόκερε ο Ιούλιος για ακόμα μια χρονιά θα είναι δύσκολος μήνας για τους περισσότερους από εσάς, και δη στα αισθηματικά, όπου θα κληθείτε να αποδεχθείτε αλήθειες. Δείξτε περισσότερη κατανόηση στα προβλήματα των ανθρώπων που αγαπάτε, προσπαθήστε να δείτε και τη δική τους πλευρά και δεν θα χάσετε.

Υδροχόε οι εκλείψεις σας φορτώνουν επαγγελματικά και ψυχολογικά, αφού οι ώρες ξεκούρασης μειώνονται δραματικά. Προνοήστε για κάθε πιθανή κακοτοπιά, οργανώστε τις κινήσεις σας και την ξεκούρασή σας και όλα θα γίνουν.

Ιχθύ οι εκλείψεις φέρνουν αναταραχές στις προσωπικά σας. Λειτουργήστε αάλογα με το τι αντέχετε περισσότερο και  μην επιμένετε σε κάτι ανέφικτο ή δύσκολο στην πραγματοποίησή του. Φροντίστε επίσης την ασφάλεια των δικών σας αλλά και των κεκτημένων σας.