Με 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα βρεθεί η BMW μέχρι το 2023. Η γερμανική φίρμα, που ξεκίνησε το 2013, με το i3, διαθέτει πλέον, μια ευρεία γκάμα σε ηλεκτρικά αλλά και plug – in υβριδικά μοντέλα, τα οποία αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το ηλεκτρικό τετράτροχο μενού περιλαμβάνει  ήδη το i3, το i8 ενώ, όπως ανακοίνωσε και η φίρμα μέχρι το τέλος του 2019, η εταιρία στοχεύει να έχει πάνω από μισό εκατομμύριο πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στο δρόμο.

Επίσης, μέσα σε δύο χρόνια, η εταιρία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής. Ήδη φέτος η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI ενώ λίγους μήνες αργότερα, το 2020, θα ακολουθήσει το πλήρως ηλεκτρικό BMWiX 3 και το 2021, το BMW iNEXT, που θα παράγεται στο Dingolfing (Γερμανία), και το BMW i 4 στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Παράλληλα, με τα ηλεκτρικά, το BMW Group διαθέτει μεγάλη γκάμα σε plug-in υβριδικές εκδόσεις , όπως των BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 7 και BMW X5 που παρουσιάστηκαν δίπλα στην plug-in υβριδική BMW X3 στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Επίσης,  φέτος το καλοκαίρι, θα κυκλοφορήσουν επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 2 Active Tourer με τεχνολογία επόμενης γενιάς και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Τον επόμενο χρόνο, θα ακολουθήσουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW X1 και BMW Σειράς 3 Touring.