Συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους δύο νεαρούς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου.
Το δικαστήριο, κατά το μετατροπή του κατηγορητηρίου, τους έκρινε ένοχους για θανατηφόρα έκθεση από κοινού και απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί εάν η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής ή όχι, δηλαδή εάν οι καταδικασθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι ενόψει της δίκης στο Εφετείο.
Επ’ αυτού η εισαγγελέας πρότεινε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αθώωσε τούς άλλους τρεις κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο του ΜΟΔ για την ίδια υπόθεση.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη – Αίθριος στην υπόλοιπη χώρα
- Επιστολή Αμερικανών Βουλευτών στον Ρούμπιο – Ζητούν διευκρινήσεις για τις δηλώσεις Μπάρακ σχετικά με τα F-35 και την Τουρκία
- Βρετανός τουρίστας σε καραντίνα στο Μιλάνο- Eίχε επαφή με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό






