«Λόγια του αέρα» χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για την Τουρκία, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «συγκεκριμένα μέτρα από την Σύνοδο Κορυφής δεν είχαμε. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Εξέφρασε την συνεχιζόμενη ανησυχία του ΚΚΕ «και από την ενημέρωση που είχαμε από τον υπουργό Εξωτερικών για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αλλά και για όλα αυτά που βλέπουμε και βλέπει και ο ελληνικός λαός και στο Αιγαίο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως εξήγησε «ανοίγουν όλοι οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις και συγκρούονται πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τα οποία είναι αντίθετα μεταξύ τους και δεν πρόκειται να βρει κανείς άκρη».

Σχολιάζοντας το ότι «πανηγύρισε ο κ. πρωθυπουργός για τις έρευνες της Exxon Mobil νότια της Κρήτης» επισήμανε ότι «δεν λέει όμως στον ελληνικό λαό ότι αυτό ανοίγει ξανά τον ασκό του Αιόλου με τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν συγκρούονται πολύ μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή μαζί με πολύ ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις και φοβερά στρατιωτικά εξοπλισμένες «καταλαβαίνουμε τι έχουν να πληρώσουν οι λαοί».

Πρόσθεσε ότι σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, έστω και μικρή, «όχι μόνο θα είμαστε μόνοι μας, αλλά και μέσα στη δίνη των αντιθέσεων, διότι είτε Αμερικάνοι, είτε ΕΕ, είτε ΝΑΤΟ, έχουν τα δικά τους στρατιωτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα, όπως τα δικά τους συμφέροντα έχουν και οι ενεργειακοί κολοσσοί και αντίστοιχα η Κίνα και η Ρωσία».

Ο Δ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι είναι άλλο πράγμα η ψύχραιμη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και άλλο ο εφησυχασμός του λαού, «να μην παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα, να μην προειδοποιείς, να μην τον έχεις σε ετοιμότητα συνολικά τον ελληνικό λαό, όλες αυτές τις δυνάμεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση».

Υπογράμμισε ότι από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου πρέπει να βγει πολύ δυνατό το ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα «για να είναι την επόμενη μέρα δυνατός ο λαός».

Τόνισε ότι εφόσον στις 8 Ιουλίου δεν φαίνεται ότι θα έχουμε μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση, το ΚΚΕ θα είναι η μόνη δύναμη που αποφασιστικά μπορεί να αντιπαρατεθεί σε μια αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική.

Αναφερόμενος στα «κόμματα μιας χρήσης» είπε ότι «γνωρίσαμε το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και άλλα τέτοια σχήματα που αξιοποιήθηκαν από το σύστημα ως αναχώματα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού, του να έλθει ο κόσμος στο ΚΚΕ και εξαφανίστηκαν».

«Σήμερα εμφανίζεται ο Βαρουφάκης που ουσιαστικά οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, ο εμπνευστής, ως άνθρωπος του Σόρος μέσα στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του να λέμε την τρόικα 'θεσμούς', το μνημόνιο 'συμφωνία' και να τους λέμε 'εταίρους'» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Γ. Βαρουφάκης είναι αριστερός, σημείωσε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αριστερός, ούτε ο Βαρουφάκης ήταν και είναι αριστερός» - και πρόσθεσε: «Είναι άνθρωποι συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, έχουν αποστολή να παίξουν ένα ρόλο τη συγκεκριμένη περίοδο, π.χ. το ΜεΡΑ 25 και από εκεί και πέρα να κολλήσουν αν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, ως τσόντα σε κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε να εξαφανιστούν».

«Ένα 2,5%-3% φεύγοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν έλθουν στο ΚΚΕ θα είναι πραγματικά συνεισφορά στο λαό μας και στο κίνημά του» τόνισε.

Αναφορικά με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε «να συνεχίσουν αυτό το μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προς αυτή τη κοροϊδία, τη μετάλλαξη και τη διάψευση που είδαν και να έλθουν αποφασιστικά στο ΚΚΕ. Αυτό θα δώσει και στους ίδιους δύναμη, θα σημάνει ανάταση ελπίδων».

Υπογράμμισε ότι δυναμώνοντας το ΚΚΕ, θα δυναμώσει ταυτόχρονα και η πτώση της Χρυσής Αυγής που «πρέπει να εξαφανιστεί και να βγει από τη Βουλή. Είναι μια εγκληματική, ναζιστική, δολοφονική συμμορία που έχουν παραπλανήσει μια σειρά κόσμου ο οποίος πλέον καταλαβαίνει και πρέπει να απομακρυνθεί όσο είναι καιρός από αυτή την εγκληματική οργάνωση».

«Φεύγοντας ο κόσμος από την ΧΑ ή άλλα κόμματα δεν πρέπει να ακουμπήσει σε άλλους νεοφώτιστους σωτήρες, 'συνομιλητές' του Ιησού Χριστού που κοροϊδεύουν τον κόσμο» πρόσθεσε, καλώντας αυτόν τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος στις «400.000 και πλέον ανθρώπων που ακουμπάνε στο ΚΚΕ» τους κάλεσε «να πάνε να ψηφίσουν, ρίχνοντας με το χέρι στη καρδιά το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη κάλπη», ενώ σημείωσε ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύονται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με το ΚΚΕ.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΑΚΕΛ, στον κυπριακό λαό και στην οικογένεια του Δ. Χριστόφια, «επιφανούς παράγοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και ευρύτερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από