Λίγο πριν την πρώτη εξόρμησή σου στην παραλία σε απασχολεί το πώς θα ξεφορτωθείς το «σωσιβιάκι» που έχεις αποκτήσει στην κοιλιακή χώρα, που δεν παρά σπλαχνικό λίπος, που εμφανίστηκε μαζί με τα κιλάκια που έβαλες ενδίδοντας με το παραπάνω στους γαστριμαργικούς πειρασμούς των γιορτινών ημερών του Πάσχα,  καθώς αυξήθηκε το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η καλύτερη αντιμετώπιση του λίπους και ειδικότερα του σπλαχνικού είναι ένας συνδυασμός από σωστή διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά και κατάλληλης άσκησης. Εν ολίγοις πείτε όχι σε γλυκά, αναψυκτικά, junk food, λευκό ψωμί, αλάτι, τηγανιτά και τσιμπολόγημα και ναι στα προϊόντα ολικής άλεσης, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα ψάρια, στα μικρά και συχνά γεύματα και στα υγιεινά σνακ.

Όσο για το ποια είναι η κατάλληλη άσκηση; Τα πολλά χιλιόμετρα στον διάδρομο και τα αμέτρητα σετ κοιλιακών βοηθούν, ωστόσο πιο σημαντική έναντι της άσκησης με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα) θεωρείται  η αερόβια άσκηση.

Περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμβηση τώρα που άνοιξε ο καιρός έστω… σε κάποια πιο ερημική παραλία, 3-4 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά του σπλαχνικού λίπους μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η άσκηση με αντιστάσεις δε θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της εβδομαδιαίας προπόνησης καθώς αυτή προσφέρει στήριξη, μυϊκή τόνωση και κατ’ επέκταση ένα σφιχτό και καλλίγραμμο σώμα.

Ακόμη δεν δέσατε τα κορδόνια των αθλητικών σας παπουτσιών για τον εναρκτήριο περίπατο της εβδομάδας ή το τρέξιμο στο κοντινό γήπεδο;