Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας ιερόσυλος διαρρήκτης που έκλεψε τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνα στο Mοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία

Πρόκειται για έναν 59χρόνο ο οποίος την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα πήγε στο μοναστήρι ως πιστός δήθεν για να προσκυνήσει και βρήκε την ευκαιρία να εισχωρήσει στο χώρο που βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα και που φυλάσσονται τα τάματα των πιστών.

Άνοιξε το ειδικό ξύλινο κιβώτιο και πήρε χρήματα και τάματα που βρήκε μέσα σε αυτό. Καθώς έβγαινε όμως από το Μοναστήρι τον είδαν οι εργάτες που δούλευαν εκεί και προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Αυτός τους απείλησε με τα διαρρηκτικά εργαλεία που είχε στα χέρια του και πρόλαβε να φύγει πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο που ήταν ιδιοκτησίας του, επιβιβάστηκε σε αυτό και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι εργάτες που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του στην Ασφάλεια Καρπενησίου άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό. Τους ξέφυγε βέβαια από την περιοχή της Ευρυτανίας όμως λίγες ώρες αργότερα το πρωί της χθεσινής μέρας οι αστυνομικοί τον περίμεναν και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας το πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι έρευνες των αστυνομικών αποκαλύπτουν ότι ο συγκεκριμένος έχει εμπλοκή επιπλέον σε άλλες 7 κλοπές σε Ιερούς Ναούς αλλά και 2 απόπειρες στην περιοχή της Ευρυτανίας μόνο το τελευταίο πεντάμηνο. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται για την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις στην υπόλοιπη χώρα. Ο 59χρονος αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Καρπενησίου.