Αν και η καταμέτρηση για τους σταυρούς προτίμησης των κομμάτων και των Συνδυασμών που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνεχίζεται, έχουν ξεκαθαρίσει ποια ονόματα έχουν «σαρώσει» στη μάχη της 26ης Μαΐου.

Στις ευρωεκλογές, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς μέχρι στιγμής έχει πάρει 304.637 ψήφους (ενσωμάτωση σταυρών 49,84%) ενώ στη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ βρίσκεται ο Βαγγέλη Μεϊμαράκης με 253.269 και ακολουθούν Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μαρία Σπυράκη με 164.785 και 158.791 σταυρούς αντίστοιχα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι πρώτος στη λίστα με 148.899 σταυρούς ενώ στο ΚΙΝΑΛ πρώτος ευρωβουλευτής εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 84.598 σταυρούς και ακολουθεί η Εύα Καϊλή με 71.833.

Στο ΚΚΕ πρώτος εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης ενώ ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει να εκλέγει τη Σοφία Σακοράφα στην ευρωβουλή η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 20.699 σταυρούς.

Δημοτικές εκλογές

Στο δήμο της Αθήνας και στον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, προηγείται με μεγάλη διαφορά η Αλεξία Έβερτ (13.193 σταυροί) και ακολουθεί ο Χρήστος Τεντόμας με 9.263.

Στο Συνδυασμό του Νάσου Ηλιόπουλου, πρώτος είναι ο Ρήγας Αξελός με 2.934 και έπεται η Δέσποινα Αλεβυζάκη με 2.299.

Στην παράταξη του Παύλου Γερουλάνου, προηγείται η Ευαγγελία Μπέη – Καραμπότσου.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου, πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται μέχρι στιγμής ο Βασίλης Γάκης και ακολουθεί η Δέσποινα Αηδονά. Στο Συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα, πρώτος είναι ο Δρόσος Τσαβλής.

Περιφερειακές εκλογές

Στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής και τον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, προηγείται στον βόρειο τομέα η Λουκία Κεφαλογιάννη με 13.672, στη Δυτική Αττική ο Ελευθέριος Κοσμόπουλος και στον κεντρικό τομέα η Ελένη Αβραμόπουλου.

Αναφορικά με το Συνδυασμό της Ρένας Δούρου, στον κεντρικό τομέα προηγείται ο Σπύρος Αγγελής  και στην Ανατολική Αττική ο Στέλιος Κοροβέσης.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ο Συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα σάρωσε από τον πρώτο γύρο, προηγείται σε σταυρούς περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης η Βούλα Πατουλίδου και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Γιούτικας. Στο Συνδυασμό του Χρήστου Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) που καταποντίστηκε, πρώτη είναι η Ανατολή Αγαθαγγελίδου.