Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητήθηκε την  Πέμπτη η υπόθεση της καθαρίστριας του Βόλου, η οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Όλγα Σμυρλή πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Η αντεισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση. Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  ήταν παρούσα η 53χρονη  μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, που δήλωσε όμως αισιόδοξη: «Θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της».

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.