Το… αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί η Όλγα Γεροβασίλη για τα συνεχή κρούσματα ανομίας και βίας, καθώς και συγκεκριμένα για τις ανενόχλητες επιθέσεις του Ρουβίκωνα εναντίον όποιουδήποτε βάλει στο μάτι.

Λίγες ώρες μετά τη νέα επίθεση των μελών της αναρχικής οργάνωσης στην οικία του αμερικανού πρέσβη (την οποία πραγματοποίησαν κυριολεκτικά ανενόχλητοι, όπως άλλωστε και οποιαδήποτε άλλη την τελευταία τετραετία…) η αρμόδια για την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών υπουργός αντί να λάβει άμεσα μέτρα προχώρησε σε… μια ανάλυση του περιστατικού: «Υπάρχει έξαρση των φαινομένων (…) που συνδέονται με την αναμονή για την απόφαση για την άδεια του Κουφοντίνα, μια πρακτική η οποία στο τέλος της ημέρας ευνοεί το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας (…) Θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει και η Νέα Δημοκρατία τι εννοεί ανοχή στη βία. Θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί».

Αναφερόμενη στα Εξάρχεια και στο αδιανόητο γεγονός ότι η Αστυνομία -η υπηρεσία της οποίας προϊσταται, επαναλαμβάνουμε- φοβάται να μπει στην περιοχή όταν δέχεται κλήσεις από πολίτες, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στη βία και την παραβατικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σοβαρές επιχειρήσεις απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα στα Εξάρχεια. Οποιαδήποτε καταγγελία (για το αν πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις κλήσεις που δέχονται στα Εξάρχεια), εξετάζεται. Γιατί κάποιοι αστυνομικοί, για να κρύψουν την ανικανότητά τους, κάνουν αυτό. Ουδέποτε είχαν τέτοια εντολή (να μην πάνε στα Εξάρχεια) και όποιος θέλει να βγει να το καταγγείλει και να το συζητήσουμε».

Στη συνέχεια, η υπουργός προχώρησε σε παραλληλισμό των επιθέσεων του Ρουβίκωνα με τις διαμαρτυρίες της ΠΟΕΔΗΝ…

«Η χώρα αυτή έχει δικαιϊκό σύστημα και η κάθε παράβαση αντιμετωπίζεται με βάση τους κανόνες δικαίου του συστήματος. Αλλιώς αντιμετωπίζεται η μπογιά, αλλιώς αντιμετωπίζεται η σωματική βία κλπ., είναι διαφορετικά πράγματα και τα έχει λύσει το δικαιϊκό σύστημα και η Ελληνική Αστυνομία δρα με βάση τις παραγγελίες των Εισαγγελέων με βάση το νομικό σύστημα της χώρας ως οφείλει.

Από την άλλη να σας θυμίσω ότι τρικάκια, μπογιές και τα λοιπά έχουμε από συνδικαλιστικούς φορείς, θυμίζω ΠΟΕΔΗΝ, και άλλους φορείς τους οποίους πρέπει (sic) να αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους. Όταν μπαίνουν σπάνε πόρτες, καταλαμβάνουν γραφεία υπουργών πετάνε τρικάκια και πετάνε και μπογιές, νομίζω ότι αυτή είναι μια πρακτική που συνηθίζεται και από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και δεν το βλέπω εγώ πρώτη».