Σημαντική συμφωνία συνεργασίας έκλεισε η δικηγορική εταιρία Machas & Partners με τη μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία του Ισραήλ FIRON δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο joint venture για υποστήριξη ξένων επενδυτών στο ελληνικό Real Estate.

Το joint venture αυτό αποτυπώνει τις σημαντικές ευκαιρίες που κρύβει η ελληνική αγορά ακινήτων και το διεθνές ενδιαφέρον που το τελευταίο διάστημα έχει σημαντικά αυξηθεί.

Η Machas & Partners ιδρύθηκε από τον Πέτρο Μαχά το 2011 και σήμερα είναι μια από τις πιο σύγχρονες και αναπτυσσόμενες εταιρίες παροχής νομικών συμβούλων στην Ελλάδα, με διεθνές πελατολόγιο και σημαντική παρουσία και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η FIRON αποτελεί το σημαντικότερο όνομα στην αγορά νομικών υπηρεσίων του Ισραήλ και με 260 δικηγόρους και παρουσία πέρα από το Ισραήλ, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, εκπροσωπεί μερικούς από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα των ακινήτων.

Ο Managing Partner της Machas & Partners Νίκος Κουλοχέρης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή που αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς συνεργασίας με μια δικηγορική εταιρία παγκοσμίου βεληνεκούς σαν τη FIRON. Είμαι βέβαιος ότι το joint venture που δημιουργήσαμε θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσίων μας και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αύξηση της κινητικότητας που παρατηρείται τελευταία στην ελληνική αγορά ακινήτου», ενώ η υπεύθυνη partner Αγγελική Νεστορίδου προσέθεσε: «Η συνεργασία με τη FIRON ανοίγει έναν ακόμη διεθνή  δίαυλο για την ελληνική αγορά ακινήτου, βασιμένο σε άρτια τεχνική γνώση και δοκιμασμένη πρόσβαση στο διεθνές επενδυτικό κοινό».

Ο Managing Partner της FIRON, Svi Firon, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Machas & Partners αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην στρατηγική επιλογή μας να παρέχουμε την καλύτερη ποιοτικά υπηρεσία στους πελάτες μας, έχοντας τοπική παρουσία και σηνεργασία με την καλύτερη δυνατή ομάδα. Το πελατολόγιο και η εξειδικευμένη εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την διεθνή νοοτροπία και άριστη γνώση της ελληνικής αγοράς που διαθέτει η Machas & Partners, εξασφαλίζουν εχέγγυα επιτυχίας στο νέο σχήμα».

Στα τέλη Ιουνίου έχει προγραμματιστεί παρουσίαση του joint venture σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η FIRON στο Τελ Αβίβ.