Υπάρχουν κάποιοι ζωδιακοί τύποι που διαθέτουν το χάρισμα του λέγειν και καταφέρνουν να επικοινωνούν πιο εύκολα τις απόψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους κι άλλοι που δυσκολεύονται να εκφραστούν. Σ’ αυτό παίζει ρόλο εκτός από το ζώδιο του καθενός, ο τρόπος που απευθύνεται κάποιος στον εκάστοτε συνομιλητή του, και κυρίως το εάν έχει βρεις το «κουμπί» του ατόμου που τον ενδιαφέρει! Ας πάρουμε όμως τα ζώδια με τη σειρά:

Ο Κριός είναι λαλίστατος και συχνά περνάει από το ένα θέμα στο άλλο, ωστόσο όταν τον απασχολεί ένα ζήτημα θα μπει κατευθείαν στο… ψητό, θα είναι άμεσος, κάποιες φορές και αρκετά αθυρόστομος. Για να λειτουργείς πιο άνετα μαζί του, προσέγγισέ τον άμεσα, χωρίς υπεκφυγές, πες αυτό που θέλεις ευθέως, δίχως ντροπές και δισταγμούς και δεν θα χάσεις …

Ο Ταύρος δεν λέει πολλές κουβέντες, όμως όταν μιλήσει, θα δηλώσει ευθέως τη θέση του και δεν θα σου δώσει τα περιθώρια, ούτε να τον αμφισβητήσεις, αλλά ούτε και να τον κάνεις να αλλάξει άποψη. Για να καταφέρεις να κάνεις πιο ανάλαφρη την κουβέντα μαζί του, μίλα του γλυκά και θα αποζημιωθείς.

Από τους πιο επικοινωνιακούς ο Δίδυμος, ορισμένες φορές με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το χάρισμα του λέγειν περνιέται για ξερόλας, αποθαρρύνοντας τον εκάστοτε συνομιλητή του… Μην ψαρώνεις εξέφρασε την άποψή σου, δεδομένου ότι στον Δίδυμο αρέσει ο διάλογος αλλά κι ο αντίλογος με επιχειρήματα όπως και τα  έξυπνα και διασκεδαστικά σχόλια.

Ο Καρκίνος είναι αρκετά συγκρατημένος και ντροπαλός στην επικοινωνία του με ανθρώπους που δεν γνωρίζει καλά. Το ζήτημα στην προσέγγιση με ένα Καρκίνο είναι να τον βοηθήσεις να νιώσει ήρεμος κι άνετος, κι ότι έχει απέναντί του κάποιον που ενδιαφέρεται για τις απόψεις του και να τον γνωρίσει, οπότε εξωτερίκευσε τα συναισθήματά σου, δείξε του το ενδιαφέρον σου, και δεν θα χάσεις!

Ο πληθωρικός Λέοντας, θέλει οι επικοινωνίες του να είναι διασκεδαστικές, αυθόρμητες και να βγάζουν γέλιο καθώς δεν αντέχει την μιζέρια, την μουρμούρα και τις «βαριές» συζητήσεις, που δεν καταλήγουν πουθενά! Φρόντισε στην επικοινωνία μαζί του να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου, να του κάνεις κομπλιμέντα, που τόσο πολύ του αρέσουν, και κυρίως να μην του πας κόντρα ή να προσπαθήσεις να μειώσεις την άποψή του, γιατί θα δυσκολευτείς να συνεννοηθείς μαζί του.

Για έναν Παρθένο η συζήτηση για τα ευχάριστα κι όχι μόνο είναι προαπαιτούμενο στις επαφές του, αφού θέλει να λύνει όλα τα ζητήματα γρήγορα, κι επιδιώκει σχέσεις που βασίζονται στη διαφάνεια ενώ δεν αποφεύγει τη διαφωνία. Μίλα μαζί του με σοβαρότητα, δείξε του ότι έχεις άποψη, υποστήριξε τις ιδέες σου και χρησιμοποίησε όμορφο λεξιλόγιο και σταδιακά θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του!

Από τους βαθυστόχαστους του ζωδιακού κύκλου, ο ευχάριστος και γλυκομίλητος Ζυγός, είναι ένα άτομο αυθόρμητο στις επικοινωνίες του το οποίο μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα αν του απευθύνεις το λόγο και το βομβαρδίσεις με ερωτήσεις… Να θυμάσαι ότι απολαμβάνει τον διάλογο, δεν αντέχει τις φωνές και τις άσχημες εκφράσεις, ενώ θα τον κερδίσεις αν έχεις σοβαρά επιχειρήματα.

Ο Σκορπιός είναι από τα ζώδια στα οποία είτε που θα ανοιχτείς με το που τον γνώρισες είτε θα σας πάρει καιρό να επικοινωνήσετε ουσιαστικά, καθώς λειτουργεί με βάση το ένστικτο και συχνά είναι σαν να περνάει από σκάνερ την κάθε λέξη και την κάθε έκφραση του συνομιλητή του, προκειμένου να καταλάβει αν του λες αλήθεια. Αν είσαι ειλικρινής μαζί του δεν θα χάσεις!

Ο Τοξότης δείχνει επιπόλαιος ή ασταθής, όμως είναι ένα άτομο που έχει γνώσεις, εξυπνάδα και ευστροφία και θέλει κάθε επικοινωνία του να είναι ουσιαστική. Όταν μιλάς μαζί του μην κολλάς στις λεπτομέρειες, και μην χρησιμοποιείς «σάλτσες» για να τον εντυπωσιάσεις. Επικεντρώσου στην ουσία. Του αρέσουν επίσης πολύ τα έξυπνα σχόλια και οι ατάκες, ενώ είναι δεκτικός και στις σωστές συμβουλές!

Ο εργατικός και φιλόδοξος Αιγόκερως έχει μάθει να καταφέρνει τα πάντα μέσω της επικοινωνίας και την επιδιώκει  ωστόσο, επειδή είναι και πολύ φιλύποπτος, η επικοινωνία μαζί του δεν σημαίνει και πολλά  εκτός κι αν καταφέρεις να του αποδείξεις με τις πράξεις σου, όλα όσα έχεις κουβεντιάσει μαζί του! Γι αυτό, καλύτερα να λειτουργείς μετρημένα στα λόγια σου, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς ποιες είναι και οι δικές του προθέσεις!

Ο Υδροχόος είναι ένα άτομο φιλελεύθερο, ανοιχτό σε όλες τις απόψεις και διαθέσιμο πάντα για κουβέντα, αλλά και ανάλυση. Δεν αντέχει τις παλιομοδίτικες απόψεις και τους στενόμυαλους ανθρώπους… Αν εκφράζεσαι ελεύθερα απέναντί του, σαν να τον ξέρεις χρόνια, χωρίς να προσπαθείς να του επιβάλεις να συμφωνήσει με όσα του λες θα κερδίσεις από την επικοινωνία σας.

Ο Ιχθύς είναι από τους πιο ιδιαίτερους τύπους του ζωδιακού κύκλου τον οποίο θα προσεγγίσεις αν συμπεριφερθείς απέναντί του με λεπτότητα. Δείξε ενδιαφέρον και προσοχή στα λόγια του, δήλωσέ του ότι τον καταλαβαίνεις, για να του δώσεις το περιθώριο να σου ανοιχτεί περισσότερο και κυρίως μην κολλάς σε κάθε του λέξη προσπαθώντας να βγάλεις νόημα, γιατί θα μπλεχτείς ακόμα περισσότερο…

Με νοσταλγική διάθεση

Κατά τα λοιπά σήμερα Παρασκευή 10/5 η Σελήνη από τον Καρκίνο λίγο πριν περάσει στον Λέοντα το απόγευμα, μας κάνει πιο συναισθηματικούς και ευνοεί τα πισωγυρίσματα καθώς μας πιάνει μια νοσταλγία  για καταστάσεις που ζήσαμε. Με το που θα περάσει στον Λέοντα θα ξαναβρούμε το κέφι, τη ζωντάνια και την αισιοδοξία μας και θα θέλουμε να κυκλοφορήσουμε και να διασκεδάσουμε, οπότε αδράξτε τη βραδιά.

Περισσότερο επηρεάζονται Καρκίνοι και Λέοντες, οι οποίοι προσελκύουν τα βλέμματα οπότε φροντίστε τον εαυτό σας κι απολαύστε τη βραδιά συντροφιά με τους αγαπημένους σας.

Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί, γκρίνιες, παράπονα, αλλά και απαιτήσεις ανεβάζουν την ένταση στη σχέση, τη δουλειά ή το σπίτι, όμως καλύτερα είναι να λύνονται τα προβλήματα από το να διαιωνίζονται.

Δίδυμοι και Τοξότες είναι πιο σημαντικό να εξασφαλίσετε αυτά που ήδη έχετε, παρά να πάτε για περισσότερα, οπότε φερθείτε με σύνεση.