Η παράδοση λέει ότι για να παίξεις στον Ολυμπιακό θα πρέπει όταν σου δοθεί η φανέλα να την πάρεις στο σπίτι σου και δεν μην τη δίνεις ούτε για.. πλύσιμο. Πως έγινε για παράδειγμα με τον Λεονάρντο Κούτρη; Γιατί αναφερόμαστε σε περιπτώσεις «νεοσύλλεκτων» κι όχι σε παίκτες με την εμπειρία του Γκιγιέρμε.

Όταν μπαίνεις και… βγαίνεις, τότε τις περισσότερες φορές ο χρόνος κυλάει εις βάρος σου κι αυτό το είδαμε να συμβαίνει με τον Νικολάου και τον Ανδρούτσο. Σε κάθε κανόνα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και ο Γιασίν Μεριά είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μία από αυτές.

Ο Τυνήσιος στόπερ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά μαζί με τον επίσης νεοφερμένο αλλά με δανεισμό Μιράντα για να συμπληρωθεί η τετράδα με τους Σισέ και Βούκοβιτς. Έχοντας ως παράσημο την παρουσία του στο (τελευταίο) παγκόσμιο κύπελλο βρήκε μπροστά του τους Βούκοβιτς και Μιράντα οι οποίοι είχαν βγάλει τα προκριματικά και τον Σισέ «εκτός σύνδεσης», αφού η παρουσία του στην προετοιμασία δεν είχε πείσει τον Μαρτίνς.

Στην πορεία της διαδρομής ο Μεριά βρήκε θέση δίπλα στον Βούκοβιτς και εξουδετέρωσε δύο από τους πιο σημαντικούς επιθετικούς της Λίγκας, τον Πρίγιοβιτς και τον Λιβάγια, όμως έχασε την επαφή του με την ενδεκάδα μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο-κι αυτός και αρκετοί ακόμη παίκτες του Ολυμπιακού.

Τον περασμένο Γενάρη μάλιστα υπήρξαν αρκετές αναφορές στην πατρίδα του που θεωρούσαν ως «δεδομένη» τη φυγή του από τον Πειραιά κι ενώ στο ερυθρόλευκοι κέντρο της άμυνας είχαν καθιερωθεί πλέον οι Σισέ και Βούκοβιτς. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σκάρωσε το σύμπαν αλλά τελικά ο Μεριά έμεινε στο λιμάνι και όπως όλοι μας γνωρίζουμε έγινε δίδυμο με τον Σενεγαλέζο, καθώς ο Βούκοβιτς έχασε το υπουργείο της άμυνας στον τελευταίο… ανασχηματισμό.

Ποια είναι η επόμενη πρόβλεψη; Ο Μεριά έχοντας καλύψει το χαμένο έδαφος στην εκτίμηση του Μαρτίνς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει την «κολώνα» στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Σισέ, εκτός κι αν έχουν άλλες προθέσεις οι ξένες αγορές ή με τον επόμενο, τον Ζερεμί Ματιέ ή όποιον προτιμηθεί να έρθει στο Ρέντη.

Έτσι κι αλλιώς οι ερυθρόλευκοι έχουν τη διάθεση να αποκτήσουν δύο στόπερ, αφού θα φύγουν οι Βούκοβιτς και Μιράντα κι ενώ ο Μπα θα κριθεί από τον προπονητή στην περίοδο της προετοιμασίας. Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά και αλλιώς τελειώνει αλλά αυτά στην μπάλα είναι συνηθισμένα.