Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η βολίδα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία το μεσημέρι ανήμερα του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και την βαλλιστική εξέταση της σφαίρας θα τους οδηγήσουν στον δράστη, που όπως όλα δείχνουν πυροβολούσε άσκοπα στον αέρα κατά την διάρκεια γλεντιού.

Η βολίδα, η οποία αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού μετά από πολύωρη επέμβαση, μεταφέρθηκε στο ειδικό εργαστήριο της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος του όπλου από το οποίο προήλθε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πυροβόλο όπλο και όχι από καραμπίνα, ωστόσο περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του όπλου θα αποκαλύψει η βαλλιστική εξέταση.

Παράλληλα κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας αναμένεται αύριο Τρίτη στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσει σε μετρήσεις για τον υπολογισμό της γωνίας από όπου προήλθε η αδέσποτη σφαίρα.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Ασφάλειας Λιβαδειάς εστιάζονται σε δύο διαφορετικά σημεία όπου δύο παρέες γλεντούσαν και ακούγονταν πυροβολισμοί.

Το ένα σημείο είναι από την μεριά του χωριού Θεσπιές και το άλλο από την αντίθετη μεριά που είναι τα πρώτα σπίτια του χωριού Λεοντάρι.

Ήδη έχουν γίνει έρευνες σε κάποια από τα σπίτια ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα, ούτε κάλυκες. Πάντως οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ είναι ότι από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την αστυνομική έρευνα και τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα οδηγηθούν σε διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την Αλεξία

Την ίδια ώρα η μικρή Αλεξία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και σύμφωνα με τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η 8χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο του παιδιού και κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθεί η μικρή Αλεξία.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα της 8χρονης που χτυπήθηκε από σφαίρα στη Θήβα την Κυριακή του Πάσχα.

Το κορίτσι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, μαζί με τα 2 μεγαλύτερα αδερφάκια του. Η σφαίρα το χτύπησε στο πρόσωπο και το παιδί έπεσε αναίσθητο. Οι γονείς του έντρομοι, το πήραν αιμόφυρτο και το μετέφεραν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο της Θήβας και κατόπιν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ο πατέρας της μικρής μίλησε στο Open TV μέσα από το νοσοκομείο για τις δραματικές στιγμές που βιώνει η οικογένειά του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμασταν όλοι μαζί έξω, το παιδί έπαιζε με τα αδέρφια του και το ξαδερφάκι του. Ξαφνικά το είδαμε με τα αίματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα μιλήσουμε μετά, δεν αντέχω…» δήλωσε χαρακ