Σε θρίλερ εξελίσσεται η ιδιότυπη ομηρίας ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον 35χρονο γιο του μέσα δωμάτια του διαμερίσματος 1ου ορόφου όπου διαμένουν, στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 35χρονος έχει βαρύ ψυχιατρικό ιστορικό, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες μέσω συγγενικών του προσώπων που βρίσκονται στην περιοχή  να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα, να απελευθερώσει τον πατέρα του και να παραδοθεί. Από την πρώτη στιγμή ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ και ψυχολόγοι προσπαθούν να ηρεμήσουν τον άνδρα ενώ έχουν έρθει σε επικοινωνία και με τον γιατρό που τον παρακολουθούσε.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται άνδρες της ΕΚΑΜ να επέμβουν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, όταν ο 35χρονος είχε έντονο καυγά με τους γονείς και σε κατάσταση αμόκ κλειδώθηκε με τον πατέρα του σε δωμάτιο του διαμερίσματος.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι νωρίτερα είχε διώξει από το σπίτι την μητέρα του ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει μόνη της από τον 35χρονο ενώ προσπαθούσε να την κλειδώσει κι αυτή στο δωμάτιο.