Τη δική του άποψη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του ως μέλους της «μαφίας των φυλακών» κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στα βραδινά δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ, αφήνοντας αιχμές για σκόπιμη δίωξη εναντίον του.

Όπως τόνισε μιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, «δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να με συνδέει έμμεσα ή άμεσα ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αυτό που ονομάζεται «μαφία των φυλακών»», προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο να μπορεί να πιστέψει ο οιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να είμαι μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς τους οποίους δεν έχω ποτέ συναντήσει, μιλήσει, δεν έχω έρθει σε καμία άμεση ή έμμεση επαφή».

Ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε εκ νέου την οποιαδήποτε εμπλοκή τόσο του ιδίου όσο και του Θεόδωρου Παναγόπουλου στην υπόθεση, λέγοντας πως δεν υπάρχει στη δικογραφία «απολύτως κανένα στοιχείο κατά τη δική μου αξιολόγηση που να μπορεί να με συνδέει με αυτήν την εγκληματική οργάνωση όπου κατηγορούμαι».

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του απάντησε πως «αυτό το ερώτημα πρέπει να γίνει σε αυτούς που αποφάσισαν αυτήν τη δίωξη». «Σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν καθόλου και θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε κανένα αδίκημα εκ μέρους μου για τα οποία κατηγορούμαι» πρόσθεσε.

Συνομιλώντας με τη Σία Κοσιώνη ο κ. Λυκουρέζος χαρακτήρισε «δύσκολο» το τετραήμερο που πέρασε στη ΓΑΔΑ, σημειώνοντας ότι επέστρεψε στο γραφείο του και στη μαχόμενη δικηγορία πιο δυνατός και πιο κεφάτος.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τον χαρακτήρισε άστοχο, εκφράζοντας την άποψη ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το ένταλμα σύλληψης, ενώ αναφορικά με την αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου για τις δηλώσεις Παπακώστα, τόνισε: «Η ανακοίνωση της 19ης Απριλίου που εξέδωσε η κ. Παπακώστα παραβίαζε βάναυσα το άρθρο 7 του νόμου 4596/19. Θα κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για την υπεράσπισή της αθωότητας μου».