Άκαρπες για άλλη μια ημέρα ήταν οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose που φέρεται να σκότωσε ο 35χρονος λοχαγός και στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στις Αρχές έριξε στη λίμνη το μικρό κορίτσι. Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ναυαγωσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το οξύ και εντοπίζεται σε μετάλλευμα. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι’ αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.

Στην περιοχή των ερευνών βρέθηκε και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ο οποίος με δηλώσεις του ανέφερε ότι την Μ. Τετάρτη ξαναρχίζουν οι έρευνες στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερης γυναίκας.

Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε σήμερα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με τη ρομποτική κάμερα, όπως και έγινε, την Μ. Τετάρτη θα γίνουν έρευνες με άλλο μέσο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση ειδικού σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφαλίου λώρου.

Όσον αφορά τις έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού επαναρχίζουν την Τετάρτη, καθώς επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προέκυψε λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε την Μ. Τρίτη το απόγευμα, παρουσία ανθρωπολόγων, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε γυναίκα ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.