Για τις 14 Μαΐου  2019 διέκοψε την Παρασκευή  το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας  ενώπιον του οποίου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση για το «σχέδιο Πυθία» και τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση για μία ερώτηση που διατύπωσε στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης απηλλάγη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τη διαρροή απόρρητων στοιχείων, αλλά  παρέμεινε ένα σκέλος της κατηγορίας με αφορμή ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή, λεπτομέρεια που στάθηκε αρκετή για να τον οδηγήσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Basil William, ήταν απών χωρίς να υπάρξει εκπρόσωπός του. Πρόκειται για τον πρώην υπάλληλο της αμερικάνικης πρεσβείας, στον οποίο έχει αποδοθεί το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.