Σε αναβολή οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη, σε αγροτική τοποθεσία του Μπιτζαριανού στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Το φονικό είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2016 με αφορμή πολύχρονες κτηματικές διαφορές μεταξύ θύματος και δράστη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επρόκειτο να καθίσει ξανά ο 58χρονος σήμερα δράστης και συγχωριανός του Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 27 ετών, καθώς είχε αναγνωριστεί στο δικαστήριο η προκλητική συμπεριφορά του θύματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος κτηνοτρόφου και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής.

Δράστης και θύμα, πολύ συχνά διαπληκτίζονταν έντονα λόγω των μεταξύ τους κτηματικών διαφορών. Τη μοιραία μέρα, είχαν δώσει ραντεβού σε μία προσπάθεια επίλυσης, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν και η κατάσταση εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να πυροβολήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 58χρονη κτηνοτρόφο.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές.