Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη «μαφία των φυλακών» αποκαλύπτει ο Αντώνης Αραβαντινός με την κατάθεσή του στον ανακριτή, φέροντας στο φως άγνωστες πτυχές για  την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα όσο και τις για απειλές που δεχόταν ο ίδιος.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας  Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του στον ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας  που έφερε στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα, υποστηρίζει ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας, ο οποίος εκβίαζε τον έγκλειστο Αριστείδη Φλώρου προκειμένου να του αποσπάσει 2 εκατ. εκβίαζε και τον ίδιο επειδή πίστευε ότι προστάτευε τον επιχειρηματία κρατώντας τον στο Ψυχιατρείο των φυλακών.

«Μου ζητούσε εξηγήσεις (σ.σ ο Λεκοτσάι) γιατί παραμένει ο Φλώρος στο ψυχιατρείο και δεν τον διώχνω, αντιθέτως τον προστατεύω εκεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτός να τον εκβιάζει αποτελεσματικά και να πάρει τα λεφτά του» αναφέρει στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο κ. Αραβαντινός.

Σε άλλο σημείο σημειώνει πως ο  φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας των φυλακών είχε πει στον ίδιο: «Τα δυο ή τρία εκατομμύρια, θα μου τα χρωστάς εσύ, και πρόσεχε από δω και πέρα». Όπως λέει στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο Κλ. Λεκοτσάι ήταν σε θέση να του περιγράψει ακόμη και ποια δρομολόγια κάνουν τα παιδιά του, προκειμένου να πάνε στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

«Συγκλονίστηκα μετά από αυτό» αναφέρει στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο Α. Αραβαντινός και προσθέτει: «Όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε (…). Του είπα «άκου ρε, αν είσαι μάγκας και έξυπνος σκότωσε εμένα, γιατί αν πειράξεις έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά της οικογένειας μου, ξέρεις ότι μπορώ να μπω σε οποιαδήποτε φυλακή κι αν κρατείσαι και δεν θα ‘ρθω να σε σκοτώσω αλλά να σε αφήσω παράλυτο με ένα πιστόλι. Όχι να σε σκοτώσω, αλλά να σέρνεσαι σαν σκουλήκι».

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο κ. Αραβαντινός, μάθαινε για τις ευθείες απειλές του Λεκοτσάι εναντίον του, λέγοντας πως «ήξερα ότι ήμουν απόλυτα στοχοποιημένος». Μάθαινα για τις ευθείες απειλές του στις διάφορες φυλακές που κρατιόταν, μάθαινα για το ενδιαφέρον του αν φοράω ή δεν φοράω αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάθαινα επίσης, για τις ενέργειές του να στείλει διάφορα ενεργούμενα του (κρατούμενους) στο Ψυχιατρείο, είτε για τον Φλώρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από