Την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι υπέβαλε ο Κρις Χίτον-Χάρις, αρμόδιος υφυπουργός του Brexit, σηματοδοτώντας νέο πλήγμα για τη βρετανίδα πρωθυπουργό, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες να αρθεί το αδιέξοδο για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισαβώνας) και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση» ανέφερε στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό.

Η Τερέζα Μέι συναντάται αυτήν την ώρα με τον επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit.

Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της προθεσμίας του Brexit, με τον Γιούνκερ πάντως να στέλνει νωρίτερα ηχηρό μήνυμα πως η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περαιτέρω χρονικό περιθώριο για την κύρωση της υφιστάμενης συμφωνίας.

«Η 12η Απριλίου είναι η τελευταία προθεσμία για έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από το τη Βουλή των Κοινοτήτων. Αν δεν το έχει κάνει έως τότε, καμία άλλη μικρή παράταση δεν θα είναι δυνατή» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από