Σε σοβαρή καταγγελία ότι για δύο χρόνια, το 2017 και το 2018, στο υπουργείο Εργασίας έγινε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και «αφαίρεσαν αυθαίρετα αιτήσεις συνταξιοδότησης» προχώρησε χθες ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Ο γαλάζιος βουλευτής σημείωσε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, χωρίς προηγούμενο. Ποτέ κανείς στο παρελθόν δεν διανοήθηκε να αλλοιώσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο για αιτήσεις συνταξιοδότησης». Την καταγγελία επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ) Αντώνης Νικολόπουλος.

Ο Γιάννης Βρούτσης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «το ηλεκτρονικό αποτύπωμα υπάρχει», εξηγώντας ότι αυτό ισχύει «επειδή χρησιμοποίησαν κωδικούς υπαλλήλων. Κάποιος με εντολή έκανε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

«Θα το βρουν μπροστά τους» είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των αιτήσεων που διεγράφησαν απάντησε: «Δεν γνωρίζω τον αριθμό, εγώ εκτιμώ ότι πρόκειται για χιλιάδες».

-Πότε έγιναν οι πρώτες καταγγελίες;

-Τι απαντά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης;

-Πως έγινε η αποκάλυψη της παρέμβασης για τους συνταξιούχους;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Διαγράφουν χιλιάδες αιτήσεις από τις λίστες αναμονής για σύνταξη