Σε μίνι ανασχηματισμό έκπληξη με πολλούς συμβολισμούς και μία «τορπίλη» προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τα Σκόπια θα ανακοινώσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να το κάνει πιο ευέλικτο ενόψει των εκλογών αλλά και πιο αποτελεσματικό.

Ομως, η είδηση που θα προκαλέσει αίσθηση είναι αυτή που ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν ακόμη στο Μαξίμου. Πρόκειται για την… υπουργοποίηση του Μανώλη Πετσίτη και μάλιστα στη θέση του… υπουργού Εξωτερικών.

Ο λόγος είναι ότι ο γνωστός και ως «Μανόλο του Παππά» θεωρείται από το Μαξίμου ότι είναι ταλέντο στις διαπραγματεύσεις και μάλιστα χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι. Η υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE και τα μυστικά ραντεβού που είχε ο Πετσίτης προκειμένου η υπόθεση να παγώσει και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να λένε «αυτό δεν το αγγίζουμε, είναι υπό έλεγχο», εκτιμήθηκε από τον πρωθυπουργό ο οποίος θέλει να τον αναβαθμίσει.

Θα του δώσει το ρόλο του ειδικού διαπραγματευτή με την Τουρκία προκειμένου να λύσει όλα τα θέματα που είναι ανοικτά όπως οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η ΑΟΖ, οι παραβιάσεις αλλά και το Κυπριακό. Γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται στην Κύπρος ο κ. Πετσίτης τον τελευταίο καιρό και είναι σε διαρκείς επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης.