Ηχηρά μηνύματα, όχι μόνο προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στα θέματα εσωτερικής κι εξωτερικής πολιτικής, έδωσε το στίγμα του για το πώς πρέπει να κινηθεί η παράταξη, αναδεικνύοντας τα λάθη που έγιναν μετά το Νοέμβριο του 2017.

2ο Συνέδριο Κίνημα Αλλαγής

#live από το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής #mazi

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Ανδρουλάκης στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

«Τέλος στο κόμμα καρτέλ που δε σέβεται τα μέλη του» είπε ο ευρωβουλευτής ενώ το μήνυμά του ήταν σαφές ζητώντας τη δημιουργία ενός καθαρού, θεσμικού κόμματος: «Θα σας ταράξουμε στη Δημοκρατία από εδώ και πέρα» είπε.

Από την αρχή ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε διακριτό ρόλο του ΚΙΝΑΛ από τα υπόλοιπα κόμματα και τόνισε ότι το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές θα κρίνει τις αποφάσεις που θα λάβει: «Όχι άλλο κλείσιμο ματιών στους αντιπάλους, όχι άλλα λάθη» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ο λαός μας δώσει ποσοστό που θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε σε προοδευτική συμμαχία θα πρέπει να είμαστε δύναμη σταθερότητας, αλλιώς αν ο λαός δεν μας τιμήσει μόνος δρόμος είναι η αντιπολίτευση».

Σε ότι αφορά στο θέμα του ήλιου του ΠΑΣΟΚ επικρότησε την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συνεχίσει να υπάρχει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής. «Δεν έφταιγε ο ήλιος που μας γύρισε την πλάτη ο κόσμος. Εφταιγε ότι γίναμε ένα κόμμα που επικρότησε την πελατοκρατεία», ανέφερε και καταδίκασε την τακτική της κληρονομικής ισχύος στην πολιτική.

Σε ότι αφορά στα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για το ανέκδοτο του ελληνικού αριστερού λαϊκισμού, υπενθυμίζοντας και την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα του 2015.

Ειδικότερα για την εξωτερική πολιτική άσκησε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και έθεσε το ερώτημα «ανοησία ή σκοπιμότητα» για τις δηλώσεις Τσιρώνη σχετικά με το Καστελόριζο.

Ενόψει των ευρωεκλογών κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων που ζουν στον εξωτερικό και επισήμανε τον κίνδυνο εξασθένισης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Για να αποφευχθεί η επικράτηση των δυνάμεων της Δεξιάς ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της συμμαχίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Ενώ για το φλερτ των ευρωπαίων σοσιαλιστών με τον κ. Τσίπρα (ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Φ. Τίμερμανς) τόνισε: «Σε λίγο ο κ. Τσίπρας θα πάψει να είναι πρωθυπουργός. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν: Ή ΚΙΝΑΛ ή ΣΥΡΙΖΑ».