Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μαθητές από σχολεία της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατης εκπαίδευση.

Οι μαθητές διαμηνύουν στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πειραματόζωα και ζητούν και να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνει το Συντονιστικό των Μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

-Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

-Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Το Συντονιστικό έχει δώσει «ραντεβού» στις 12 στα Προπύλαια καλώντας τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. «Στις 18 Μάρτη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές.