Απαντήσεις σε δημοσίευμα του documentonews.gr του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τους ισχυρισμούς του για τη διανομή της εφημερίδας Documento, δίνει το πρακτορείο Αργος. Οπως τονίζει η εφημερίδα Documento -όπως και όλες οι άλλες- βρίσκεται εγκαίρως στα σημεία πώλησης όλης της χώρας.

Παράλληλα η εταιρεία Αργος Α.Ε. υπενθυμίζει ποια είναι η μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΡΓΟΣ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση Τύπου, επί χρόνια διανέμει με αξιοπιστία τον Τύπο, διακινώντας πανελλαδικά 45.000 εκδόσεις ετησίως.

Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.documentonews.gr, υπό τον τίτλο «Καταγγελίες από όλη την Ελλάδα ότι δεν μοιράστηκε όλο το τιράζ του Documento από το πρακτορείο συμφερόντων Μαρινάκη», δηλώνουμε τα εξής: οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι σχετικές αναφορές του δημοσιεύματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη φιλοσοφία ούτε με την επιχειρηματική λογική της Εταιρείας μας. Όπως όλες οι εφημερίδες, έτσι και η εφημερίδα, βρίσκεται εγκαίρως σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου της χώρας.

Ακόμη, επισημαίνουμε ότι, παρά τις προσκλήσεις προς τον συγκεκριμένο εκδότη να συνεργαστεί με αρμόδια στελέχη της Εταιρείας μας για τη βελτιστοποίηση της διανομής του εντύπου του, το αρνείται πεισματικά.

Σημειωτέον ότι, η νέα μετοχική σύνθεση της ΑΡΓΟΣ Α.Ε. ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019. Αναλυτικά το δελτίο:

«Νέα Μετοχική Σύνθεση ΑΡΓΟΣ Α.Ε.»    

Επειδή το τελευταίο διάστημα, διαβάζουμε δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό Τύπο, τα οποία διαστρεβλώνουν την εικόνα της Μετοχικής Σύνθεσης της ΑΡΓΟΣ Α.Ε., διευκρινίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι οι μέτοχοι της ΑΡΓΟΣ Α.Ε. είναι οι ως κάτωθι:

  1. ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 38,85%
  2. ΙΒΙΣΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε. 18,80%
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 16,22%
  4. A.J.P. ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ, 10.00%
  5. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 9, 90%
  6. ΚΟΝΤΡΑ Ι.Κ.Ε. 3, 02%
  7. Λοιποί 3,21%