Η δίκη της Ειρήνης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαϊνης ξεκίνησε στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη του μοντέλου.

«Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου»,  της είπε. «Οι αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις αφίχθης από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δυο τσάντες, η μια ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά», είπε. Την άνοιξαν και βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών.

«Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση.  Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό του αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πως θα περάσεις τους ελέγχους», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Η Ειρήνη κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαϊνη τον Νοέμβριο του 2017. Κινδυνεύει με ποινή 26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και εκεί τα χρόνια στη φυλακή είναι πραγματικά.

Η κοπέλα στάθηκε το πρωί μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους 7  ενόρκους και δήλωσε αθώα.

Δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της 8 μάρτυρες. Απόφαση θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.

Τι είχε πει

H Ειρήνη είχε μιλήσει δημόσια μέσα από τις φυλακές, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, περιέγραψε ότι σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε πως το σακίδιό της είχε μέσα κοκαΐνη.

(Ο φίλος μου) Μου έδωσε την τσάντα την είχε αφήσει πάνω στο κρεβάτι. Εγώ εκείνη την ώρα βιαζόμουν για να πετάξω. Και έτσι όπως βιαζόμουν, πήρα όλα τα ρούχα και τα έβαλα μέσα στην τσάντα. Την άνοιξα να δω όλα τα τσεπάκια μέσα, τα φερμουάρ, ήταν όλα καινούργια, καθαρά δεν υπήρχε τίποτα. Δεν ήμουν σίγουρη πόσα κιλά ήταν γιατί δεν τη σήκωσα. Την είχα αφήσει πάνω στο κρεβάτι.

Όταν οι αστυνομικοί της έδειξαν το τεστ ναρκωτικών και της είπαν ότι αυτό είναι κοκαΐνη, «έμεινα κόκκαλο. Λέω “τώρα τι γίνεται; Για ποιο λόγο εγώ έχω κοκαΐνη μέσα στην τσάντα την οποία μου έδωσε κάποιος άλλος και ειδικά ο φίλος μου;”»

To 21χρονο μοντέλο, εκτός από τους γονείς της που είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, έχει και την πίστη της στον Θεό. «Ξέρει ότι είμαι αθώα. Αυτό είναι ένας Γολγοθάς που περνάω και κάποια στιγμή θα έρθει η λύτρωση. Η λύτρωσή μου θα έρθει τον επόμενο μήνα, το πιστεύω. Και σε αυτό παρακαλώ τον θεό».

Μάλιστα δεν έκρυψε πως «μου λείπει πάρα πολύ η μητέρα μου και ο πατέρας μου και ειδικά ο μικρός μου αδελφός, που έχω να τον δω και να του μιλήσω αρκετό καιρό».