Μια απόφαση που συγκλόνισε την Κρήτη εισάγεται στο Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου καθώς παραπέμπεται ο 60χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ωραία είναι έτσι;»: Αυτές ήταν οι μόνες λέξεις που φέρεται να εκστόμισε ο 60χρονος Ηρακλειώτης πριν χυμήξει στην πρώην νύφη του, την 53χρονη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη, την οποία κατέσφαξε με το κουζινομάχαιρο που κρατούσε, στην περιοχή των Δειλινών, πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με το cretapost, η υπόθεση παίρνει σύντομα τον δρόμο του ακροατηρίου, αφού ήδη το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου παραπέμπει τον 60χρονο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα ο 60χρονος κατακρεούργησε την πρώην νύφη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν αποδέχεται ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής αλλά ούτε και ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών (αλκοόλ και χασίς).

Ναι μεν έκανε χρήση τέτοιων ουσιών, ωστόσο αυτό έγινε την προηγούμενη νύχτα με τον δράστη να πέφτει για ύπνο. Εκτιμάται λοιπόν ότι το πρωί που ξύπνησε και πήρε το κουζινομάχαιρο, είχε επίγνωση της κατάστασης.

Κατά την απολογία του ο 60χρονος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να προβάλει κάποιον ισχυρισμό για να… δικαιολογήσει την πράξη του, αποδεχόμενος πλήρως την ευθύνη.

Θεώρησε ότι η 53χρονη ήταν η αιτία που η ανιψιά του, η οποία τον φιλοξενούσε, του ζήτησε με όμορφο τρόπο να φύγει από το σπίτι, δίνοντας του μάλιστα και κάποια χρήματα.
Ήταν βέβαιος ότι το θύμα είχε υποκινήσει αυτήν την απόφαση και αυτό τού στοίχισε.

Ο 60χρονος διέμενε στο σπίτι της ανιψιάς του, με την οποία τα πήγαιναν καλά και μάλιστα φέρεται να πρόσεχε τα δύο ανήλικα παιδιά της, τα οποία τα συνόδευε στο σχολείο.
Ό,τι είχε και δεν είχε ήταν αυτή η οικογένεια, η επαφή με τα ανίψια του. Τού στέρησε την οικογένεια που δεν μπόρεσε να αποκτήσει, θα της στερούσε τη ζωή. Εκεί κόλλησε το μυαλό του.