Τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του νέου προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας σημαντική την εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου καθώς, όπως τόνισε, με αυτήν αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην Προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική. Όχι μόνον γιατί σε μια ακόμη κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται, ότι τη γαλάζια αυτοδυναμία αποτύπωσαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ.

Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.