Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως σχετικά με τις κακοποιήσεις παιδιών από τον βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον. Το ντοκιμαντέρ που έκανε χθες πρεμιέρα στο αμερικανικό κανάλι HBO με τίτλο Leaving Neverland, είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι αν κι έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις από υποστηρικτές του Τζάκσον. Όμως, οι περιγραφές και οι καταγγελίες δύο εκ των θυμάτων του ποπ ειδώλου, δεν μπορούν παρά να προκαλούν οργή. Ο 36χρονος σήμερα Γουέιντ Ρόμπσον και ο 40χρονος Τζέιμς Σέιφτσακ βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τη συστηματική κακοποίηση που υφίσταντο όταν ήταν μικρά από τον Μάικλ Τζάκσον. Τότε που τους φιλοξενούσε μαζί με τις οικογένειές τους ή και χωρίς στην περίφημη έπαυλή του την Neverland.

Οπως φαίνεται από τις σχεδόν όμοιες περιγραφές τους, ο Τζάκσον τους κακοποιούσε και φρόντιζε να παρουσιάζει όλο αυτό το σκηνικό ως προϊόν αγάπης και τρυφερότητας ή ως ένα παραμύθι. Από την άλλη, αποσπούσε τη σιωπή των οικογενειών τους με το να τους προσεγγίζει με διάφορους τρόπους, ακόμη και την εξαγορά τους.

Ο 40χρονος σήμερα Σέιφτσακ γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού της Pepsi το 1986, όταν ήταν μόλις επτά ετών. Όπως αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ, ο ποπ σταρ προσκάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του να τον συνοδέψουν σε μια περιοδεία. Η σχέση τους έγινε σεξουαλική εκείνη ακριβώς την περίοδο, όταν ο Τζάκσον έμαθε στον Σέιφτσακ πώς να αυνανίζεται.

«Μου το παρουσίασε ως κάτι που κάνουν όλοι και κάτι που θα απολάμβανα. Ήταν ένας τρόπος για να δεθούμε παραπάνω. Η περιοδεία ήταν η αρχή αυτής της σεξουαλικής σχέσης, που θύμιζε τη σχέση ζευγαριού», εξηγεί ο Σέιφτσακ. Η μητέρα του Στέφανι, θυμάται ότι γνώρισε διασημότητες όπως ο Σον Κόνερι και ότι πετούσαν πρώτη θέση και είχαν σοφέρ και λιμουζίνες. Ο Τζέιμς Σέιφτσακ θυμάται την υστερία που επικρατούσε από τους θαυμαστές μόνο και μόνο όταν προσπαθούσε να μπει ο Μάικλ Τζάκσον κρατώντας τον από το χέρι στο αυτοκίνητό του.

Κάθε βράδυ, λέει ο ίδιος, κοιμόταν στο δωμάτιο μαζί με τον Τζάκσον. Η μητέρα του θυμάται ότι όσο συνεχιζόταν η περιοδεία την πήγαιναν όλο και σε πιο μακρινά δωμάτια από εκείνο που έμενε ο γιος της με τον Τζάκσον.

Ο Τζέιμς Σέιφτσεκ θυμάται όλα τα σημεία της Νέβερλαντ όπου ο ίδιος και ο Μάικλ Τζάκσον έκαναν σεξ. Σε μια κουβέρτα στην ντουλάπα του Μάικλ Τζάκσον όπου υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα με καμπανάκια που ειδοποιούσαν ότι κάποιος ερχόταν. Επίσης, σε μια αίθουσα ιδιωτικών προβολών στο πίσω μέρος της. Σε ένα δωμάτιο μεγάλο σαν σπίτι όπου υπήρχαν τα πάντα για τον Μάικλ Τζάκσον, σε μια σοφίτα, σε ένα κάστρο στο θεματικό πάρκο και σε ένα δωμάτιο πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο… Θεός

Ο Ρόμπσον, από τη μεριά του, γνώρισε τον Τζάκσον όταν ήταν 5 χρονών και κέρδισε έναν διαγωνισμό χορού στην χώρα καταγωγής του, την Αυστραλία. Το έπαθλο της νίκης ήταν μια συνάντηση με τον Μάικλ Τζάκσον, στο backstage μιας συναυλίας του στο Μπρίσμπεϊν. Το 1990, όταν ο Ρόμπσον ήταν περίπου 8 ετών, η οικογένεια του ήρθε ξανά σε επαφή με τον Τζάκσον κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Λος Άντζελες. Ο Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον έπεισε τη μητέρα του να τον αφήσει μόνο του μαζί του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα ταξίδευαν στο Γκραν Κάνιον.

Τότε ήταν που ο Τζάκσον του έκανε για πρώτη φορά στοματικό σεξ και τον φίλησε. Ο Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον του είπε: «Ο Θεός μας έφερε κοντά. Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε την αγάπη μας».

Περιγράφεται επίσης στο ντοκιμαντέρ ένα μυστικό σύστημα με καμπανάκια που προειδοποιούσε όταν πλησίαζαν ενήλικοι, ένας ψεύτικος γάμος του Μάικλ Τζάκσον με ένα μικρό αγόρι στο οποίο φόρεσε ακόμα και διαμαντένιο δαχτυλίδι, γονείς που δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όταν τους έλεγαν ότι είναι προσκεκλημένοι στη Neverland, αλλά δεν γνώριζαν (;) τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάμεσα στον Μάικλ Τζάκσον και τα παιδιά τους.

Ο Μάικλ Τζάκσον κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών. Ειδικά με τις μητέρες έχτιζε την σχέση λιθαράκι, λιθαράκι. Περνούσε ώρες ολόκληρες στο τηλέφωνο με τα αγοράκια αλλά και τις μητέρες τους. Περνούσε ακόμα και ώρες ολόκληρες στο σπίτι τους στην Σίμι Βάλεϊ. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, όμως επέλεγε να είναι εκεί, στο ταπεινό τους σπίτι, λέει η Στέφανι Σέιφτσεκ. «Ήταν σαν παιδί μου και ο ίδιος και τον φρόντιζα. Έμενε εκεί το βράδυ και του έπλενα τα ρούχα».

Σύμφωνα με τους NYT, o Μάικλ Τζάκσον ερευνήθηκε για δυο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων όσο ήταν εν ζωή. Την πρώτη φορά έγινε συμβιβασμός με την οικογένεια του αγοριού και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Την δεύτερη φορά ο Τζάκσον πήγε σε δίκη αλλά απαλλάχθηκε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δικηγόροι του Τζάκσον τόνισαν πως τόσο ο Σέιφτσεκ όσο και ο Ρόμπσον είχαν καταγγείλει την κακοποίηση στις αρχές αλλά ο Ρόμπσον εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του Μάικλ Τζάκσον. Και οι δυο είπαν ότι ο Τζάκσον τους είχε «εκπαιδεύσει» επί χρόνια για όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα, λέγοντάς τους ότι οι ζωές τους θα τελειώσουν και θα μπουν στην φυλακή!

«Οι δημιουργοί αυτού του ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια», δήλωσε η οικογένεια Τζάκσον σε ανακοίνωσή της.