Οι κυνικές δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη για την τραγωδία στο Μάτι ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων σε κοινωνικό επίπεδο, με πολίτες να εκφράζουν την οργή τους και μέσω αναρτήσεων τους στο Twitter.

Επτά μήνες μετά από τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου, όταν η φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι αφήνοντας πίσω της 100 νεκρούς, οι πληγές στη συλλογική μνήμη των πολιτών της χώρας, παραμένουν ακόμα ανοιχτές.

Ωστόσο, η πύρινη τραγωδία που έζησαν οι συνάνθρωποί μας το περασμένο καλοκαίρι, δε φαίνεται να επηρέασε όλους με τον ίδιο μοιραίο τρόπο. Και αυτό είναι ίσως το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς, με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ και μίλησε για πρώτη φορά για τις ευθύνες του ως Δημάρχος Μαραθώνα.

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, κανονικότατα» δήλωσε ανερυθρίαστα ο Ηλίας Ψινάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου. «Εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, προσωπικά. Αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα, θα βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, κανονικότατα. Αυτό που μπορούσαμε να έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει», συμπλήρωσε εμφατικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη έγιναν αφορμή για να αναρτηθούν οργισμένα «τιτιβίσματα» πολιτών και στο Twitter: