Δέκα ημέρες απέχουμε από τις Απόκριες και καθώς την τιμητική τους έχουν τα παιδιά το τριήμερο που υποδέχεται την Σαρακοστή, καλό είναι να έχεις υπόψιν κάποια πράγματα που θα πρέπει προσέξεις προκειμένου να περάσετε τις ημέρες του Καρναβαλιού χωρίς απρόοπτα  με το παιδί σου και να διασκεδάσετε με παιχνίδια, μασκαρέματα, καλέσματα με ποικίλα εδέσματα και φυσικά πέταγμα του χαρταετού. Έχουμε και λέμε:

Οι αποκριάτικες στολές καλό είναι πριν φορεθούν να καθαριστούν, δεδομένου ότι δεν ξέρεις που έχουν αποθηκευτεί, παρόλο που δείχνουν καθαρές, και σίγουρα δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις να πάθει το παιδί σου αλλεργία. Εάν τη στολή φορέσει μικρό παιδί φρόντισε να ελέγξεις ότι δεν περιλαμβάνει εξαρτήματα τα οποία μπορεί να καταπιεί ή να το τραυματίσουν. Επίσης απομάκρυνε τις σακούλες των διαφόρων συσκευασιών για αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Ο χαρτοπόλεμος μαζί με τις σερπαντίνες μπορεί να αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αποκριάς ωστόσο επειδή μπορεί ένα μικρό παιδί να τον καταπιεί ή να μπει στη μύτη του κ.ο.κ. καλό είναι να έχεις το νου σου σχετικά. Επίσης πρόσεχε να μην εκτεθεί σε διάφορα σπρέι, που χρησιμοποιούν κάποιοι, καθώς και τις μπογιές που θα χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που βάψεις το πρόσωπό του.

Σε περίπτωση που πετάξετε χαρταετό φρόντισε να βρείτε σημείο μακριά από σύρματα και ηλεκτροφόρα καλώδια, και γενικότερα να προσέχετε σε περίπτωση που μπλεχθούν τα σχοινιά και οι σπάγκοι.

Από τα πιο απολαυστικά το σαρακοστιανό τραπέζι με τους πεντανόστιμους μεζέδες απαιτεί την προσοχή σου όσον αφορά στην κατανάλωσή τους από το παιδί ανάλογα με την ηλικία του, δεδομένων των αλλεργιών, που μπορεί να προκαλέσουν σε ορισμένα πιο ευαίσθητα πιτσιρίκια. Ιδιαίτερα οι γαρίδες, οι καραβίδες, ο χαλβάς που περιέχει ξηρούς καρπούς, αλλά και η ταραμοσαλάτα μπορούν να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα στους λιλιπούτειους της παρέας. Η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Έτσι ή αλλιώς φρόντισε να χαλαρώσεις και να χαρείτε με το παιδί σου τις γιορτινές αυτές ημέρες. Καλή Αποκριά!