Κόκκινη κάρτα στις κυβερνητικές εξαγγελίες για νέες ρυθμίσεις οφειλών σε έως 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία βγάζει η Κομισιόν στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία βρίθει προειδοποιήσεων για πιθανό εκτροχιασμό σε πολλά μέτωπα. Ξεκινώντας από τα αυξημένα δημοσιονομικά ρίσκα για το 2019 εξαιτίας των δικαστικών αποφάσεων διεκδικήσεων αναδρομικών από το ΣτΕ, η Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως εάν υπάρξει δικαίωση στα δικαστήρια, οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να λάβουν ισοδύναμα μέτρα από τους ίδιους τομείς πολιτικής.

Κοινώς, εάν το ΣτΕ ζητήσει επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο, συνολικού κόστους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμες περικοπές από το κονδύλι των μισθών και το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και σε ενδεχόμενη δικαίωση των συνταξιούχων για τις περικοπές τις οποίες υπέστησαν στα χρόνια των Μνημονίων.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των θεσμών έχουν μπει η απότομη διόγκωση των μονοπρόσωπων νοικοκυριών, η οποία οδήγησε σε διεύρυνση του κοινωνικού μερίσματος από τα 710 στα 782 εκατ. ευρώ, η μεταφορά μη προσδιορισμένων δαπανών 650 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 με την έμμεση υποψία τροφοδότησης προεκλογικών παροχών κάτω από το ραντάρ των δανειστών, το πάρτι προσλήψεων στο Δημόσιο, ιδίως στο μέτωπο των συμβασιούχων.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, η ενόχληση των θεσμών είναι εμφανής και οι προειδοποιήσεις έντονες για αρνητικές μεσοπρόθεσμες συνέπειες στην απασχόληση των νέων, την αδήλωτη εργασία, τις τιμές και τις επενδύσεις από την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Ποιες είναι οι ανησυχίες της Κομισιόν για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και τα κόκκινα δάνεια;

-Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις από το Eurogroup;

-Γιατί μπαίνουν στον πάγο οι 120 δόσεις;

-Ποιες είναι οι υποδείξεις της Κομισιόν για παροχές, αφορολόγητο, κατώτατο μισθό, προσλήψεις και νέα προαπαιτούμενα;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ της Πέμπτης

Κίτρινες κάρτες, προειδοποιήσεις και το ρίσκο της δόσης

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από