Η σημαντική συμβολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην αύξηση στο 40% του κατώτατου ποσοστού συμμετοχής κάθε φύλου στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και στη διαμόρφωση του Νομοσχεδίου «για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση τη έμφυλης βίας», ανεδείχθη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (25 /2) στην Αθήνα με θέμα: «Αυτοδιοικητικές – Ευρωεκλογές: Οι γυναίκες μπροστά».

Όπως επεσήμανε η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Φωτεινή Βρύνα, η Ένωση έβαλε το λιθαράκι της για την αύξηση 40% του κατώτατου ποσοστού κάθε φύλου στα ψηφοδέλτια. «Η Αυτοδιοίκηση είναι ίσως το ιδανικότερο επίπεδο για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά», τόνισε.

Από τη μεριά της, η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα τόνισε πως στόχος είναι το ποσοστό (συμμετοχής κάθε φύλου στα ψηφοδέλτια) να αυξηθεί στο 50%, προαναγγέλλοντας ότι η ποσόστωση του 40% θα επεκταθεί και στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών και μάλιστα ανά εκλογική περιφέρεια  και όχι στο σύνολο της επικράτειας που ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι μπορεί το προσεχές διάστημα για να προβάλει την ανάγκη συμμετοχής γυναικών στις εκλογές, αλλά και την ανάγκη οι γυναίκες υποψήφιες, να ψηφισθούν ως ισότιμες με τους άνδρες», προανήγγειλε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προέτρεψε να πράξουν το ίδιο όλοι οι επικεφαλής Περιφερειών και Δήμων, πανελλαδικά.