Νέα αγωγή κατέθεσε την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  Παύλου  Πολάκη για το χαρακτηρισμό «τσόλια».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 270 χιλιάδες ευρώ από τον κ.Πολάκη  για τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε:

«Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκές των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ.Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ.Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν  με τη θέση του Αναπλ. υπουργού υγείας».

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με τον κ.Γιαννάκο να ζητεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και οι υπόλοιποι από 10χιλιάδες έκαστος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία.

Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα» θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε, ότι τα χρήματα, που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με την μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια.

Εξάλλου μας οφείλει ήδη 25.000€ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».