Άγνωστοι γκρέμισαν τμήμα εκκλησίας στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, οι δράστες έψαχναν για αντικείμενα αξίας και λίρες.

Ειδικότερα, οι δράστες γκρέμισαν τμήμα του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Δολίχη, 23 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα. Φαίνεται πως οι δράστες ήλπιζαν να βρουν στο σημείο εκείνο κρυμμένα νομίσματα μεγάλης αξίας.

Μιλώντας στο onlarissa, ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου σχολίασε το συμβάν, αναφέροντας ότι «ενημερώθηκα για το δυσάρεστο αυτό συμβάν πριν μια ώρα, όταν ήρθε στο δήμο η επίσημη καταγγελία του Τοπικού Συμβουλίου της Δολιχης. Είναι ένα συμβάν που με θλίβει και εξοργίζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος πως η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, καθώς επίσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν ήδη ενημερωθεί».

Μάλιστα το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Δολίχης, αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό, ζητώντας να ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα για την προστασία των ιερών ναών.

Πηγή: www.onlarissa.gr