Η ΕΛΑΣ είχε αποστείλει , από τις  αρχες  Φεβρουαρίου , εμπιστευτικό έγγραφο για επίθεση στην πρεσβεία της Ελβετίας κι άλλους «ελβετικούς» στόχους. Χωρίς ωστόσο να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο και έτσι να υπάρχει το πρωί της Δευτέρας η …ανενόχλητη επιδρομή του «Ρουβίκωνα» στην   διπλωματική αντιπροσωπεία της συγκεκριμένης χώρας.

Το in.gr αποκαλύπτει ένα νέο δείγμα των μεγάλων προβλημάτων της ΕΛΑΣ και των «μαύρων τρυπών» της αστυνόμευσης. Με την ηγεσία της ΕΛΑΣ ν  αναλώνει ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού της στην φρούρηση στόχων , χωρίς ωστόσο  πάλι χωρίς νόημα κι αποτέλεσμα. Τελευταίο κραυγαλέο δείγμα γραφής η επίθεση που σημειώθηκε-περίπου η 140η από τις αρχες του 2015 – των  επονομαζόμενων «ακτιβιστών» των Εξαρχείων .

Ήταν λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας όταν  τα μέλη του Ρουβίκωνα, έφτασαν στην πρεσβεία της Ελβετίας. Μπήκαν  ανενόχλητοι  στο εσωτερικό του κτιρίου στην οδό Ιασίου 2 στο Κολωνάκι και πέταξαν φέιγ βολάν. Ο Ρουβίκωνας, όπως συνηθίζει, ανέβασε  σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών  φωτογραφίες από τη νέα «εισβολή» του σε πρεσβεία . Τις φωτογραφίες συνοδεύει από κείμενο που μνημονεύει ότι αφορμή ήταν  η σύλληψη ενός αναρχικού στην Ελβετία, στις 29 Ιανουαρίου και η έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο και στην Bibliotheque Anarchiste, χωρίς ένταλμα όπως αναφέρεται.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ   είχε συντάξει στις 4 Φεβρουαρίου 2019 κατεπείγον, εμπιστευτικό έγγραφο που είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες   όπου ειδοποιούσε για επίθεση στην Πρεσβεία της Ελβετίας με αφορμή αυτή ακριβώς την  σύλληψη του αντιεξουσιαστή στην Ελβετία. Κι όπου επισύναπτε τις σχετικές αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ , για τις σχετικές   ενέργειες της ελβετικής αστυνομίας.

Το έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛΑΣ που αποκαλύπτει το «in.gr» είχε θέμα:«Μέτρα προστασίας προσώπων και εγκαταστάσεων/κτηρίων ενδιαφέροντος Ελβετίας».

Κι ακολουθούν οι υποδείξεις κι οι εντολές  για γενική επιφυλακή  . Όπως σημειώνεται   «από λήψεως της παρούσης, εντατικοποιήσετε στο έπακρο, κατά λόγο αρμοδιότητας, τα μέτρα προστασίας των ευρισκόμενων στην περιοχή σας προσώπων και εγκαταστάσεων/κτηρίων ενδιαφέροντος Ελβετίας. Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την ασφάλειά τους, να εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή από όλες τις διατιθέμενες για το σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις, προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος προσώπων ή πραγμάτων.

Στους αστυνομικούς των Υπηρεσιών σας που διατίθενται για την υλοποίηση των μέτρων προστασίας των προαναφερθέντων (προσώπων και εγκαταστάσεων/κτηρίων), να δοθούν οι δέουσες εντολές και οδηγίες για τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων/αποστολής τους και προκειμένου να αναφέρουν άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό ήθελε υποπέσει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειάς τους». Κι αυτός λοιπόν ο …συναγερμός της ΕΛΑΣ για επίθεση σε ελβετικό στόχο, οδήγησε στην ανεμπόδιστη εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της εν λόγω χώρας. Προκαλώντας   νέα ερωτήματα για την   εικόνα διάλυση της ΕΛΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ