To νέο Ford Focus ST, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι, προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τις σπορ ανησυχίες του, και προσφέρει έναν άκρως αγωνιστικών επιδόσεων κινητήρα 2.3 λίτρων, που συνοδεύονται από΄τα προηγμένα συστήματα ανάρτησης, πέδησης και κίνησης, όντας το ταχύτερο αλλά και πιο απολαυστικό στην οδήγηση Focus ST που κατασκευάστηκε ποτέ.

Αρωγός των σπορ επιδόσεων του η  νέα γενιά του αλουμινένιου 2.3L EcoBoost κινητήρα της που αποδίδει 280 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm από τις 3.000 μέχρι και τις 4.000 σαλ.

Επιτάχυνση 0‑100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 6 δευτερολέπτων. Το αγωνιστικό μενού συνοδεύεται από το πρώτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για προσθιοκίνητα μοντέλα της Ford και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων η7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro και η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση με προαιρετική λειτουργία συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης (Continuously Controlled Damping).