Αρκετοί αστυνομικοί συμπεριλαμβάνονται στους τραυματίες της επίθεσης.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται περιστατικό με ένοπλο στην οδό 641 Archer. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή», ανέφερε λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) με tweet της η αστυνομία.

Η πόλη, που βρίσκεται σχεδόν 50 μίλια δυτικά του Σικάγου, ανακοίνωσε περίπου μια ώρα αργότερα ότι συνελήφθη ύποπτος.

]Εκπρόσωπος της κομητείας τόνισε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την επίθεση.

Το CNN, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχος και πηγές από το νοσοκομείο, τόνισε ότι τέσσερις αστυνομικοί και «αρκετοί» άμαχοι πολίτες δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση.

Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Ρας Κόπλεϊ της πόλης, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο, ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου με mail στο Reuters.

Η υγεία των τραυματισμένων αστυνομικών βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Βίντεο που προβλήθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζον Προμπστ, είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο δράστη, ο οποίος ήταν συνάδελφός του στην εταιρεία, να τρέχει σε διάδρομο των εγκαταστάσεων της κατασκευαστικής, κρατώντας πιστόλι με σκόπευτρο λέιζερ. Ο Προμπστ είπε ότι είδε αιμόφυρτους ανθρώπους.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό.