Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση που ξεκίνησε χθες, εν μέσω έντασης μεταξύ κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης μετά τους τακτικισμούς του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το άρθρο 32 που αφορά την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους εν μέσω του κλίματος ακραίας πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επίμαχο άρθρο, με τον ο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο μόλις έγινε γνωστό ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί ορισμένοι βουλευτές του κόμματος να απέχουν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει σε ένα περίπου μήνα.

Η ΝΔ έσπευσε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ως «μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού» με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να επανέλθει λίγο αργότερα και  να μιλά για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.