Καλλιστεία σχολείων; Θα μπορούσε να γίνει κι αυτό, ώστε να βραβευτούν τα πιο όμορφα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας. Ωστόσο, την περασμένη χρονιά αυτό που ξεχώρισε ήταν ένα σχολείο στην Αλεξανδρούπολη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν το μεράκι για να μεταμορφώσουν ένα άχρωμο, ψυχρό κτίριο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, σε ένα πανέμορφο χώρο.

———————————————————————————————-

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», το μακροβιότερο αναγνωστικό της Β’ Δημοτικού. Ποιο αναγνωστικό είναι πιο δυνατά αποτυπωμένο στη μνήμη μας;Αυτή την εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Το αναγνωστικό της δευτέρας Δημοτικού που ξεκίνησε να διδάσκεται αμέσως μετά τον Εμφύλιο και μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης!

Σε μια ρώγα από σταφύλι

έπεσαν οχτώ σπουργίτες

και τρωγόπιναν οι φίλοι

τσίρι – τίρι, τσιριτρό

Το μακροβιότερο αναγνωστικό που διδάχτηκε στα σχολεία με το αίνιγμα για το χελιδόνι και αγαπημένα ποιήματα του Ζαχαρία Παπαντωνίου!

Του Βασίλη Οικονομίδη και εικονογράφηση του ζωγράφου Γιώργου Μανουσάκη

Σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση!

———————————————————————————————————————

Σύμφωνα με το e-evros.gr η μεταμόρφωση του σχολείου, ξεκίνησε με το βάψιμό του από ομάδες graffiti. Το θέμα που επιλέχθηκε ήταν τα μελίσσια, δηλαδή ένας κόσμος συνεργασίας και εργατικότητας. Αναμφίβολα όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο του χώρου, για το οποίο το σχολείο έγινε viral στα social media είναι η εξωτερική πόρτα του αύλειου χώρου.

Αυτή έχει την όψη βιβλιοθήκης, όπου μπορούν να αναγνωριστούν μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία της παγκόσμιας αλλά και ελληνικής λογοτεχνίας, όπως «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ι. Βερν, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή, «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και μια σειρά ακόμα.