Ένα μήνας απομένει από το Σαββατοκύριακο των Αποκριών και ο μικρός σου προσπαθεί να σε πείσει να οργανώσεις εφέτος ένα  αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι, κάτι που σε προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν θα έπρεπε όμως, καθώς ένα αποκριάτικο πάρτι δεν είναι τόσο δύσκολο να οργανωθεί όσο νομίζεις!

Η ατμόσφαιρα είναι έτσι ή αλλιώς γιορτινή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ντυθούν με τις στολές της αρεσκείας τους και να παίξουν παρέα με τους φίλους τους, ενώ ιδέες για τη διακόσμηση μπορείς να πάρεις και από τα ίδια τα παιδιά, τις στολές και τα παιχνίδια τους, τα οποία σίγουρα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις  και το θέμα της βραδιάς! Ας πάρουμε όμως το πάρτι από την αρχή και αυτά που θα πρέπει να φροντίσεις;

Κύριο είναι να καθορίσεις το budget για τη διακόσμηση, το φαγητό και τα αναψυκτικά, με βάση τους μικρούς προσκεκλημένους  στο πάρτι και τους συνοδούς τους.

Καλό είναι να ορίσεις ένα θέμα για το πάρτι με τη βοήθεια του παιδιού σου και των φίλων του στους οποίους άλλωστε και απευθύνεται η εν λόγω σύναξη. Εννοείται πως θα πρέπει να φροντίσεις και τους γονείς των παιδιών.

Το μενού μπορεί απλά να περιλαμβάνει πίτσα, μπιφτεκάκια, τυροπιτάκια (και γιατί όχι;) δρακουλίνια και πακοτίνια και άλλα τέτοια που μικροί και μεγαλύτεροι απολαμβάνουμε κατά διαστήματα. Θα χρειαστείς αναψυκτικά, κάτι σε ελαφρύ αλκοόλ για τους συνοδούς, πλαστικά ποτήρια κ.ο.κ.

Για τη διακόσμηση θα χρειαστείς σερπαντίνες πολλές σερπαντίνες, πολύχρωμα μπαλόνια, χαρτοπόλεμο και αποκριάτικες μάσκες που παραπέμπουν στο κύριο θέμα.

Η μουσική του πάρτι καλό είναι να περιλαμβάνει αποκριάτικη samba, ότι ακούει το παιδί σου και ότι άλλο νομίζεις ότι ταιριάζει στο θέμα και στην ημέρα.

Θα πρέπει να φροντίσεις και για τις προσκλήσεις που μπορεί να σταλούν μέσω Facebook κ.ο.κ.

Έτσι ή αλλιώς καλό είναι να απολαύσεις την διαδικασία  προετοιμασίας του πάρτι γιατί αν την αντιμετωπίσεις σαν αγγαρεία το παιδί θα το αντιληφθεί. Δώσε του τη δυνατότητα να διαμορφώσει την ημέρα με την επιλογή του θέματος, της μουσικής και φυσικά της στολής, καθώς και των παιχνιδιών, που θέλει να συμπεριλάβετε. Κυρίως επέλεξε στολή που μπαινοβγαίνει εύκολα για το παιδί, μια στολή από την οποία  μπορούν να αφαιρεθούν τμήματα εάν ζεσταθεί.  Καλή διασκέδαση!