Πέντε μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας σε επαγγελματία λαμιώτη οδηγό φορτηγού για την πλαστογραφία πινακίδας κυκλοφορίας, που όπως αποδείχτηκε ανήκε σε φορτηγό άλλου επαγγελματία (επίσης από τη Λαμία), ο οποίος και κλήθηκε να πληρώσει τις παράνομες διελεύσεις του πρώτου από τα διόδια.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος οδηγός άλλαζε την πινακίδα του όταν ήθελε να ταξιδέψει μέσω διοδίων, από τα οποία περνούσε χωρίς να πληρώσει αντίτιμο.

Κάποια στιγμή, η εταιρεία που ελέγχει τους σταθμούς σε Κλειδί Ημαθίας και Πελασγία, απ’ όπου είχε περάσει με την πλαστή πινακίδα ο κατηγορούμενος, έστειλε τον «λογαριασμό» ύψους 1.060 ευρώ σε άλλον άνθρωπο.

Τότε εκείνος κατάλαβε ότι κάτι τρέχει και τελικά η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια.

Οπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, ο οδηγός του φορτηγού δεν έφτιαχνε νέες πινακίδες, αλλά απλώς πείραζε το τελευταίο ψηφίο μην γνωρίζοντας ότι έμπλεκε στο δικό του κόλπο άλλον άνθρωπο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου, το οποίο χρησιμοποίησε κατ’ εξακολούθηση και τον τιμώρησε με την παραπάνω ποινή.

Πηγή: lamiareport