Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά, η V-Class δέχθηκε ευχάριστα μια ουσιώδη ανανέωση, με απώτερο στόχο να ισχυροποιήσει την θέση της στην ολιγομελή κατηγορία των μεγάλων πολυμορφικών. Το πολυτελές MPV μοντέλο προσφέρεται σε οκταθέσια έκδοση, ενώ ξεχωριστή θέση έχει η «εκδρομική» έκδοση Marco Polo, που πρεσβεύει όσους λατρεύουν την ζωή μέσα στο αυτοκίνητο, προσφέροντας όλα τα κονφόρ ( κρεβάτι, κουζίνα κ.α.).

Η νέα V-Class, εκτός από τις αισθητικές μικροαλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, αναβαθμίστηκε και στον τομέα της άνεσης, όπως για παράδειγμα, ότι τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως ανακλινόμενα και διαθέτουν λειτουργία μασάζ, αυτόνομο κλιματισμό κ.α. Εκτός από την πολυτελή αναβάθμιση του μοντέλου, το εργοστάσιο προσάρμοσε στα νέα δεδομένα – όρια ρύπων κ.α. – και τα μοτέρ, τα οποία προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και βελτιωμένες επιδόσεις.

Ειδικότερα, η νέα V-Class προσφέρεται με δίλιτρο ντίζελ κινητήρα  - στην έκδοση V250d – που αποδίδει 190 ίππους και 440 Nm ροπής ενώ το νέο μέλος στην παλέτα των κινητήρων είναι η V300d με τον ίδιο κινητήρα και απόδοση 239 ίππων . Επίσης, η νέα V-Class θα προσφέρεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC που θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της V300d , με το εργοστάσιο να αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,9 λίτρα/10χλμ. Επίσης, η νέα V-Class θα είναι δικίνητη – με την κίνηση στους πίσω τροχούς – ενώ θα υπάρχει και έκδοση με το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Το νέο μοντέλο είναι αναβαθμισμένο και στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης, που «θωρακίζουν» ακόμη περισσότερο το πολυτελές πολυμορφικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Ανάμεσα στα συστήματα είναι το σύστημα  Lane Keeping Assist, για διατήρηση του οχήματος στην ίδια λωρίδα, το  Blind Spot Assist, που ενημερώνει για την παρουσία οχήματος στα τυφλά σημεία, το σύστημα Crosswind Assist που διασφαλίζει καλύτερη ευστάθεια στους ισχυρούς πλευρικούς ανέμους , το σύγχρονο Active Brake Assist για αναγνώριση πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης με δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος κ.α.

Marco Polo: Το κινητό σπίτι

Την παράσταση στην πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση έκλεψε η έκδοση camper, η Marco Polo, μοντέλο που μπορεί να παίξει το ρόλο του κινητού σπιτιού, μιας και διαθέτει «πανοραμικά» κρεβάτια στην οροφή, κουζίνα, σαλόνι που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του μοντέλου κ.α. Επίσης, η Mercedes-Benz μας έδωσε και μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Concept EQV που βασίζεται στην V-Class, και το οποίο θα αποκαλυφθεί επισήμως, στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης